Hari Ini: Pertandingan Memancing Di Tasik Sri Permaisuri

, , No Comments
SALAM, halo halo.. korang minat memancing tak? Mesty ade yang jawan ye..and mesty ade yang jawab tak. Actually benda nie bergantung kepada diri masing-masing… Biasanye kalau tanye orang yang tak minat memancing ni…diorang cakap aktiviti memancing adalah aktiviti yang membuang masa dan membuang duit. Kat bawah nie aku ade berita sikit untuk menunjukkan kat korang yang memancing nie bukanlah aktiviti yang membuang masa dan membuang duit semata-mata… malahan memancing nie boleh menjadikan beg dompet atau pun beg tangan korang penuh dengan duit… nak tau macam mana???? Baca lagy kat bawah nie..

Nie lah gambau tasik nye..

OK… sebelum korang fikir benda-benda yang merepek seperti meancing duit di tasik/laut/lombong dss… lebih baik aku straight to the Ampang point. Cara utk dapat duit dengan memancing ialah….korang masuklah pertandingan memancing… memang tak dinafikan.. memang susah nak dapat ikan… tapi mencuba lebih baik daripada tak buat ape-ape and then kalau korang masuk dan kebetulan pulak korang dapat ikan terberat… kan rezeki durian runtuh namanye.

Kejap lagy aku akan pergi ‘berperang di Tasik Sri Permaisuri untuk anbil bahagian dalam pertandingan memancing yang dianjurkan oleh Utusan Karya bersempena dengan Ulang Tahun ke-70 majalah Mastika. Hadiah utama pertandingan ni ialah RM 10 000. Banyak bukan? Itu baru hadiah pertama… belum campur dengan hadiah-hadiah lain. Sebanyak 70 hadiah disediakan oleh pihak penganjur yang baik hati untuk peserta…(harap-harap salah satu hadiah tu adelah terselit nama aku…heehehhe :) InsyaAllah )


So, sekarang nie… dapat atau tidak.. itu belakang kira. Yang penting aku da sediakan semua peralatan, umpan dan yang paling penting sekali aku berusaha. Kalau da tertulis aku akan dapat hadiah… aku akan dapat, tapi kalau tertulis bukan hari ni rezeki aku.. maka aku tak dapat lah maknanye. Ini semuua bukan kita yang tentukan. Hanya Allah s.w.t yang tentukan. Kita hanya perlu berusaha :)

Sampai sini dulu ye post nie....tata... :)

0 comments: