Entry Pertama Menggunakan Windows Live Writer

, , No Comments

latestwindowslivewriter2011

Windows Live Writer 2011

Assalamualaikum, ape khabar.. post kali nie takda tujuan pon.. series aku tak tipu.. aku just gatal2 menaip sebab nak test buat post menggunakan WINDOWS LIVE WRITER. Pernah dengar menatang Writer nie? aku pernah dengar dulu.. dari blog yang mana aku tak ingat. Dulu aku tak amek port sangat sebab bile nak guna Windows Live Writer nie. memerlukan operating system yang asli atau nama manjanya.. ORIGINAL. Antara sebabnye kalau tak silap aku, kalau korang guna operating system yang lanun punya.. Windows akan dapat detect :D itulah sebabnya aku tak menggunakan menatang nie. pssttt.. paham-paham sendiri lah erk :p

Pirated_windows_xp

Pirated Windows XP

Tapi, pada waktu dan ketika aku sedang menaip post nie, aku menggunakan operating system yang original. So, aku tak perlu nak risau ape-ape pon. Macam orang biasa cakap.. kalau tak buat salah buat ape nak takut, betul tak? :p

 latest_blogspot_logo

Blogger

Pada pandangan mata aku yang ada dua nie.. Memang ade sedikit kelainan berbanding kalau kita guna kat blogspot tu.  Bagi aku, proses untuk mengupload gambau lebih cepat. Kalau korang perasan kalau guna kat blogspot tu, kita perlu upload, then select gambau mana yang kita nak..then baru lah di tempekkan kat blog. Tapi kalau guna Windows Live Writer nie, kita terus pilih file kat dlm laptop/PC then gambau terus ditempekkan kat blog. Dalam kes nie, kita da skip 1 step :) lebih cepat huhuhu :p

Hurmmm, setakat nie dulu aku merepek kerepek pasal Windows Live Writer nie.. Aku nak merepek banyak-banyak pon tak bole sebab aku baru je nak berjinak-jinak dengan benda nie. Kalau ade masa, aku merepek lagy pasal Windows Live Writer nie ye… Tata :)

Psst: Semester nie adalah sem yang paling BUSY… adoi… :(

0 comments: