latestwindowslivewriter2011

Windows Live Writer 2011

Assalamualaikum, ape khabar.. post kali nie takda tujuan pon.. series aku tak tipu.. aku just gatal2 menaip sebab nak test buat post menggunakan WINDOWS LIVE WRITER. Pernah dengar menatang Writer nie? aku pernah dengar dulu.. dari blog yang mana aku tak ingat. Dulu aku tak amek port sangat sebab bile nak guna Windows Live Writer nie. memerlukan operating system yang asli atau nama manjanya.. ORIGINAL. Antara sebabnye kalau tak silap aku, kalau korang guna operating system yang lanun punya.. Windows akan dapat detect :D itulah sebabnya aku tak menggunakan menatang nie. pssttt.. paham-paham sendiri lah erk :p

Pirated_windows_xp

Pirated Windows XP

Tapi, pada waktu dan ketika aku sedang menaip post nie, aku menggunakan operating system yang original. So, aku tak perlu nak risau ape-ape pon. Macam orang biasa cakap.. kalau tak buat salah buat ape nak takut, betul tak? :p

 latest_blogspot_logo

Blogger

Pada pandangan mata aku yang ada dua nie.. Memang ade sedikit kelainan berbanding kalau kita guna kat blogspot tu.  Bagi aku, proses untuk mengupload gambau lebih cepat. Kalau korang perasan kalau guna kat blogspot tu, kita perlu upload, then select gambau mana yang kita nak..then baru lah di tempekkan kat blog. Tapi kalau guna Windows Live Writer nie, kita terus pilih file kat dlm laptop/PC then gambau terus ditempekkan kat blog. Dalam kes nie, kita da skip 1 step :) lebih cepat huhuhu :p

Hurmmm, setakat nie dulu aku merepek kerepek pasal Windows Live Writer nie.. Aku nak merepek banyak-banyak pon tak bole sebab aku baru je nak berjinak-jinak dengan benda nie. Kalau ade masa, aku merepek lagy pasal Windows Live Writer nie ye… Tata :)

Psst: Semester nie adalah sem yang paling BUSY… adoi… :(

Assalamualaikum,


ELO, ape khabar kawan2-kawan. Buat ape hari nie? Korang pegy naik Hop On Hop Off tak? Maklumlah, hari nie kan tiket free. Betul.. aku tak tipu, kalau korang tak caye baca kat sini.. TIKET BAS KL HOP ON HOP OFF PERCUMA.

Post nie aku nak bagitau kat korang lagu baru nie.. Baru ke?? hihihi.. Ape ape jelah, point aku ialah nak bagitau korang yang lagu Maher Zain yang tajuknya InsyaAllah tu dah ade dalam versi Bahasa Melayu. Aku da tau lama da pasal nie, cuma tak tau bile lagu nie akan keluar. Semlam  masa calling-calling Cik Fara Schul, die cakap die tengah layan lagu nie. So, Hari nie aku nak ajak korang dengar :)

Sejujurnya, 1st time aku dengar lagu nie.. aku tak dapat tangkap ape lirik lagu nie. Rasa janggal pon ade jugak sebab sebelum nie asik dengau dalam bahasa Inggeris je kan :) Kat bawah nie ade lirik sekali aku bagy, kalau korang nak download boleh lik sini.. INSYAALLAH VERSI MELAYU


Maher Zain - Insya’Allah (Versi Melayu)

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Chorus
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Ulang Chorus

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Ulang Chorus

Lepas nie, korang boleh lah karok lagu nie puas-puas. Tapi kalau rasa suara korang tu tak berapa commercial aku cadangkan karok dalam bilik air je, supaya tiada pencemaran bunyi di muka bumi nie :p

Merepek kerepek sampai sini dulu.. Tata :)

Assalamualaikum,


Hello kawan-kawan... Hari nie 1 Februari 2011 cuty kan?? Oppss silap cuty kat wilayah je.. Yang bukan Wilayah, anda tak cuty yer hihihi :p Ape plan korang cuty nie?? Kalau takda plan.. aku nak cadangkan korang pegy naik KL Hop On Hop Off. Tau tak apekebenda nie? Aku tanya nie sebab aku pon dulu tak tau jugak even aku nie duk KL hahahha. On my birthday haritu baru dapat naik bas nie :p



KL Hop On Hop Off nie ialah sebuah Bas 2 tingkat yang akan bawak korang pusing-pusing kat tempat-tempat menarik area Kuala Lumpur. Contohnya, Muzium Negara, Tugu Negara, Istana Negara, KLCC, Menara Kuala Lumpur dan macam-macam tempat lagy. Senang citer tempat-tempat pelancong luar negara suka pegy :) Masa aku naik bas nie pon aku rasa macam aku nie pelancong luar negara tau :D.

 Jenis-jenis Bas

Bas nie ada 2 jenis, ada yang 100% tertutup dan ada yang terbuka, Maksud terbuka kat sini ialah.. Bahagian belakang kat tingkat 2 bas nie takda bumbung. Kalau korang duduk kat area nie, memang best. Rasa macam terbang pon ade..huhuhu. mengikut firasat aku, area nie boleh muat lebih kurang 9/10 orang penumpang dalam satu-satu masa. Kalau korang sukakan fotografi dan ade seketul kamera DSLR... aku cadangkan korang duduk kat area nie.. :)

KL Hop On Hop Off Website

kalau korang nak explore lagy pasal benda nie, korang boleh pegy kat website rasmi Hop On Hop Off nie.. http://www.myhoponhopoff.com . Korang boleh download peta laluan bas nie. Kalau nak lagy faham pasal bas nie, call je terus nombor 1800-88-5546. Jangan risau ..kredit korang takkan habis sebab tu nombor talian bebas tol. Sebelum aku nak naik bas nie, aku ade buat satu panggilan dan kredit aku tak kena tolak pon :)

            KL Hop On Hop Off Facebook             SaDdAm LiFe FaCeBoOk

Korang jugak boleh 'like' KL Hop On Hop Off kat Facebook.  Nie link nyer.. FACEBOOK KL HOP ON HOP OFF. Marilah kita sama-sama memperkenalkan Bas nie kat orang ramai. Kalau korang rasa terlebih rajin, jemputlah 'like' blog aku nie kat Facebook jugak hihihi.. ni link nyer.. SaDdAm LiFe FaCeBoOk. Terima kasih yer sesiapa yang sudi like :D

So, kalau korang takda ape-ape plan hari nie, korang boleh try naik bas nie. Aku cadangkan naik pada hari nie sebab ianya FREE bersempena sambutan Hari Wilayah :)

Aku merepek kerepak sampai sini dulu pasal Bas nie, nanty aku merepek lagy pasal bas nie atau pon benda-benda lain ye.. TATA :)