Cara Jimatkan Topup Handphone

, , No Comments
Hai, ape khabau? Harap-harap sihat le.Ok, post kali nie S nak bgtau sikit petua, dan tips kecantikan… eeeehhh bukan, ape pulak kecantikan… Cara untuk menjimatkan korang punyer duit. Skop kali nie, kta focus on Topup. Kalau nak tau pasal UOX boleh klik link tu>>> UOX MURAH


Korang tau ke ape tu Topup? Maksud topup? Ha, tiap-tiap hari korang sebut kan? Contohnye macam nie “ish aku nak pegy 7e, nak beli topup jap”atau pun “aduyai, bile kedai tepon tu nak masukkan topup nie, dah setahun aku tunggu”. Pernah cakap mcm nie? Mesty pernah kan..kan? ;) ok, maksud topup ialah menambah sesuatu benda. Ia tak semestinye kredit telefon korang tu. Sebagai contoh, kalau barang-barang display di pasaraya semakin berkurangan, Manager akan cakap kepada Store Keeper, “Ei mat, nanty ko topup pampers Momo piki”. Ha, faham tak? Kalau tak faham, buat-buat je faham, S bukan tau pon ;)

Aiisshh… membebel panjang pulak. Now straight to the Ampang Point.  Korang pernah dapat message nie tak?

***Nikmati PGGLN & SMS TANPA HAD ke semua no. Celcom hingga 11.59mlm @RM2/sehari! Utk melanggan, taip YESRM2 ke 22188. T&S***



Cepat..cepat.. cuba ingat balik, ade? Tapi korang buat tak tau je? Ha, korang silap sebab memang rugy korang tak amek promotion nie. S dapat  message di pada 26 November 2010. Time nie S ngah packing barang untuk menyertai aktiviti Kelab Double T Kolej Poly-Tech MARA kat Port Dickson :)
Bile S dapat sms nie, secara jujurnye S fikir nie message tipu. Maksud S, messsage nie dari syarikat-syarikat yang buat meniaga sms sebagai contoh “ON CINTA” hantar ke 9999. Tapi tergerak pulak hati nie nak baca message tu dengan teliti and S dapati ianya memang dari Celcom. Wah, Celcom buat Prommotion menarik lagy..huhuhuhu S pon aperagy.. reply message tu… then S dapat message nie

***T.Kasih! Nikmati PANGGILAN & SMS TANPA HAD ke semua nombor Celcom dr SEKARANG hingga 11.59mlm HARI INI. RM2 telah ditolak dari akaun anda.***

Yeaayy… dapat call lama-lama..huhuhu :D  S pon cuba try test bual satu panggilan. Orang yang S call tu sape lagy kalau bukan Cik Fara yang disayangi.. hihihi :p Panggilan & Sms tanpa had ni S bawak sampai ke Port Dickson. Kat sana S sempat buat call free untuk bagitau family yang S dah Selamat sampai. :)
Haaa… nielah part yang S paling tak suke.. bila jam menunjukkan pukul 11.59 PM. Handphone S akan mendapat satu message dari Celcom dan message tu berbunyi  macam nie… sok sek sok sek… ahhaha bukan lah… nie ha,

***Langganan PANGGILAN & SMS TANPA HAD ke semua nombor Celcom telah tamat tempoh sah. Untuk melanggan semula, sila hantar YESRM2 ke 22188.***

 Bile message nie sampai, secara tak langsung S tiada lagy Panggilan & Sms tanpa had. Kalau S nak lagy, S kena hantar lagy sekali sms yang mula-mula ;) oleh kerana S duduk kat Port Dickson, ade banyak aktiviti nak buat dan takda sape S nak calling-calling dan SMS’ing S pon tak teruskan promotion tu. Lagy pon nak teruskan buat ape, orang tersayang da ade kat Port Dickson jugak…face to face sudey… ;)

Bagy S, package nie bagus untuk mereka, mereka dan mereka kat luar sana yang suka bergayut tak hengat dunia dan student-student Malaysia yang berada di luar negara. Ha, time nie lah korang nak saving duet topup. See, baik kan Celcom nie ;)

Oklah, rasenye da panjang keretapi dah S merepek kerepek. S stop kat sini dulu ye, S nak gy sambung makan kerepek..hihihihi..
Tata :)

0 comments: