Sukan Olimpik Remaja (YOG) SIngapore

, , No Comments

Assalamualaikum… hai, S nak tanya sikit nih.. korang tengok berita kat tv3 tak td? Tengok?? Ha, baguz.. baguz …korang perasan tak ade berita sukan citer pasal Singapore 2010 Youth Olympic Games? Games ape plak nie??? Tak tau?? klik kat SINI.  Dalam berita utama kat tv3 td ade citer pasal bola sepak .S rase kagum le dengan satu pasukan bola sepak tu. Bukan yang lelaki…bola sepak kaum Hawa dari Iran. Aip, jangan fikir bukan2…S bukan minat kat diorang(I’m taken already :D ) S minat cara pemakaian diorang je…

Diorang mengenakan pakaian yang menutup aurat!! Ya, S tau…pakaian nie dah lama, tapi entah lah..tadi mase tengok berita tuh..S rasa bangga sangat ngn diorang. Pemain-pemain Iran nie dah menunjukkan bahawa, kalau nak main bola…tak semestinyer terbukak sana…terbukak sini…terdedah sana..terdedah sini….aiiishhh tak pasal-pasal  pahala S kurang..jaat tol..

Dalam mase yang sama, pemain-pemain Iran ni dah menunjukan contoh kepada pemain-pemain bola sepak dari Negara-negara lain. Huhu, manalah tau..tetiba ade Negara bukan Islam berminat nak mengenakan pakaian sebegitu. S rase, sekarang nie pasukan Iran Berjaya peringkat seterusnya..peringkat ape? Itu S tak pasti. See, tak semestynye biler menutup aurat nie akan menyebabkan mutu permainan menjadi merosot dan pasukan menjadi pasukan ayam-ayam. Kalau tidak,takkanlah  pasukan tu boleh sampai ke peringkat youth Olympic nie.

Nampaknya sampai sini je  post S kali nie. Sekian terima kasih :) tata…

0 comments: