Kuman yang kebal antibiotik!!

, , No Comments
Assalamualaikum, ape khabar? sehat tak? harap-harap sehat-sehat belaka. Maklumlah sekarang nie virus dan kuman semakin banyak. Dalam surat khabar kosmo hari ni ade keluarkan artikel pasal satu kuman baru yang sangat kebal terhadap semua antibiotik!! Dan nak memburukkan lagi keadaan, kuman ni merebak dengan pantasnya ke seluruh DUNIA!!. Asal usul kuman nie dipercayai berasal dari India dan nama die Virus Super nama manja die pulak ialah New Delhi Metallo-lactamase-1.Kalau korang nak bace lebih terperinci...pergi beli surat khabar kosmo atau pon bace kat KOSMO ONLINE.

Okhay lah sampai sini je post kali nie... Jaga kesihatan tau :) Amalkan gaya hidup sihat.
 tata :D

Rujukan: KOSMO

0 comments: