Cara letak bendera berkibar di blogspot

, , 2 comments
Salam, hai post kali nie S buat untuk tunaikan janji S kat korang. S nak buat tutorial letakkan bendera berkibar mcm kat blog S nie… korang boleh scroll ke atas untuk tengok contoh atau pun tengok picture kat bawah nie.


*Bendera kat penjuru kanan

Okhay, caranya simple je. Tak memerlukan korang bukak buku java atau pon pelbagai lagi buku programming language. Ia hanya copy dan paste sahaja. Kalau rajin, korang boleh edit-edit sikit coding tu mengikut kesesuaian blog korang :)

1st sekali.. ikut direction nie…..

SILA CLICK LINK INI >>>> melromeo

Dah copy? Ok sekarang paste kat tempat yang disuruh tu..

Selamat mencuba..:) tata...

p/s: hehe sorry ek, blog nie dah disablekan right click... so, kalau S letak code .. korang bukannya dapat copy pon..huhuhu so, p copy kat blog melromeo, S pon belajar dari situ :) thanks melromeo.

Sumber: melromeo

2 comments:

kakyong said...

kakyong pun nak amik bendera tu la...
dr last week dah nak buat.. sekali lappy kaput.. blog plak kena suspend..

saddam said...

oowwhh..
sila-sila.. Selamat hari MERDEKA...