Bitdefender! Bagus Atau Tidak?

, , 2 comments

Assalamualaikum…hai, kali nie S nak citer sikit pasal antivirus. Tau tak antivirus tu ape? Kalau tak tau, klik kat SINI pastu taip antivirus :D

Komputer yang korang pakai tu guna antivirus ape? Kaspersky? Avg? Avast? Avira? Bitdefender?  Kalau S, S pilih Avast. Mungkin sebab dari dulu dah memang guna kowt  :) Tapi baru-baru nie ade something bad happened  to my laptop nie ha…. Nie sume gara-gara gatal tangan pi cucuk thumbdrive kat Lab Komputer kat KPTMKL. Actually bukan gatal sangat tangan S nie nak pi cucuk kat sana…S terpaksa sebab nak  print assignment. At last, bukan print assignment yang S dapat…assignment dan nota2 S kat dalam thumbdrive S yang hilang. Sume dah jadi ‘short cut’ dan bersaiz comel iaitu 1kb…ayoyo, betapa terbakarnye hatiku ini dengan virus tu….rasa macam nak ganyang-ganyang je pc kat lab tu nasib baik sempat hatiku berkata-kata “Saddam, ko ade duet ke nak ganti balik PC nie” haha terus S buang niat S tu.. huhuhu

Nasib baik S ade copy assignment  kat laptop S…aaiisshhh virus nie sungguh menyusahkan S…
WOI SADDAM BILE KO NAK CITER PASAL BEDDEFENDER NIE?? Oppss hihihi sorry… ok,citernye mcm nie.. biler S cucuk balik kat laptop S,virus tu berjangkit kat laptop S. Walhal S dah scan dulu and da dapat detect pon…sampai sekarang menjadi soalan kat S. Then,S pon mintak tolong kawan S..S tanya die mcm mana nak buat…ha,lupa lak nk ckp kat korang..salah satu nama manje si virus nie..qaizuu.exe… lepas S tanya kawan S tu, die cakap pergy kat website Bitdefender then buat online scan. S pon buat lah ape yang disuruh. Tapi still tak solve jugak prob S.

Biler dah tak solve,S pon gatal tangan pi klik download Bitdefender tuh… lepas S install dan buat ape yg patut..akhirnya dapat jugak S buang virus-virus tu(not at all) pastu,S pon biar jelah si Bitdefender tu duduk menetap dalam laptop. 
TADA>>>pada hari esoknya..komputer S menjadi seperti seekor kura-kura…..kalau nk bukak browser toksah cakap le…S boleh masak RENDANG AYAM pastu datang balik pon belum bukak lagy…hihihihi tipu je…tapi pokoknye computer S mmg dah jadi tersangatlah lembab. Pada mulanya S tak perasan si Bitdefender ni yang melembab computer S, tapi lepas S borak2 ngan kengkawan S yg lain..ramai jugak yang ckp Bitdefender lembabkan computer. Then, S ambik keputusan,S nak pisahkan Bitdefender ngan laptop S….shuhh..shuhh..pi jauh-jauh. Haa… lepas S dah buang..baru le laptop S laju seperti biasa. :)

So, moral of the story.. S nk bagi pendapat S iaitu si Bitdefender nie satu antivirus yang melembabkan computer…TAPI die ade sifat baik jugak…nie pon kawan S yg ckp…Bitdefender nie protection die bile kita online lebih secure kowt. :)

Oklah, sampai sini je post S kali nie..kalau computer/laptop korang takda antivirus.. korang klik kat bawah nie..then download antivirus …ade yang free and berbayar.


~AVG~

tata :D

2 comments:

yahaya said...

tak pernah guna lagi selalu kaspersky,norton pun lembab gak.tiap antivirus ada kelebihan dan kekurangannya

saddam said...

betul tu...setiap antivirus ade pro and con die...kalau kaspersky, kawan saya ckp tyme scan seelok-eloknya jngn bukak application lain...sebab nnty akn jadi lembab....