Assalamualaikum.... first skali aku nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri(sory lambat wish) kepada keluargaku tg tercinta, kawan-kawan dan juge semua umat Islam yang sudi ke blog aku yg tak seberapa nie.. urmm.. aku memohon ampun dan maaf kalo ade terkasar bahase kat korang ataupon terkecik kan aty korang... itu sume dilakukan tanpa disengajakan tau....


Amacam raya tahun nie?? ade kelainan?? bg aku, taun nie ade kelainan sikit.... sebab aku beraya tahun nie sebagai seorng student Kolej Poly-tech Mara, biasenye sebagai pelajar sekolah..heheh. Dan kelainan yang paling besau skali..aku beraya sebagai seorng pakcik ataupun paksu ataupun busu... hahaha aku dh tue... :p Aku dpt pangkat baru nie selepas lahirnya seorang baby kecik yang comel(ank buah le) lebih kurang sebulan yang lepas. So, bdk kecik comel nie lah yang membuatkan aku dpt pangkat dan terasa tue sikit :)

Macam mana ngan duit raya korang??? banyak??? urm... duit raye aku takde lah banyk sangat, tapi cukuplah utk beli eskem pop pop and lolipop :p almaklumlah, bile dah besar nie, duit raye yang dapat akan berkurang and sampai satu mase aku plak yang kena bagy duit raye.

urmm.. aku rase smpy sini je post aku kali nie... no idea lah.. hehehe.. skali lagy aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua.... tata :p


Urm.. kali nie aku nak kongsi sikit info pasal H1N1.

Hari nie, saat nie.. sebanyak 73 kes kematian telah direkodkan. Dijangkakan 5 juta rakyat malaysia akan dijangkiti oleh virus nih.. maknanya berapakah peratus kau dan kau dan aku akan dijangkiti... kira sendiri lah ek..

Babi.. oppss.. aku bkn mencarut yerk.. sesungguhnya aku sedang berpuasa :)
itu adalah nama binatang yang rajin mencipta virus-virus baru dan disebarkan kepada manusia. Dan utk menambahkan masalah lagy.... vaksin untuk virus-virus nie amat sukar utk dicari. Seblum nie kita pernah dikejutkan dengan sejenis virus yang diberi nama manja iaitu JE. Nama panjang aku tak ingtlah plak.. JE nie asal usulnya ada kaitan dengan Babi jugak. Dan sekarang nie kita dikejutkan plak dengan penyakit baru yg bernama Selesema Babi atau nama manjanye H1N1.

Ape virus H1N1 nie? korang tau ke?? dah baca dengan terperinci?? adakah virus nie dicipta dengan sengaja untuk kepentingan sesetengah pihak?
sebagai contoh Mak Cik Salmah sengaja meletakkan julap ke dalam masi lemak yg dijualnya supaya ramai org akan sakit perut dan mendapatkan rawatan di klinik kesihatan yg dimiliki oleh adiknya sendiri..
ha.. harap2 korang faham contoh yang aku bagi tu.

Untuk menambahkan pengetahuan korang tentang virus H1N1 nie.. satu ebook telah dicipta dan diberikan secara percuma kepada org ramai.... korang boleh download ebook nie secara percuma.

Perlu ke download buku nie?? bagi aku, perlu... sebab lepas korang download korang akan dapat extra info tentang virus H1N1. Pastu, kat dalam ebook tu ade contact number org yang jual mask atau penutup hidung dan mulut. Macam yang korang tau, mask salah satu benda yang penting buat masa skarang nih. Kalau menurut dari ebook tu, harga mask yg dijual lebih murah dari pasaran. Dan kalau korang jenis otak bisnes.. korang boleh buat bisnes jual mask... :)

Lagi satu, untuk mereka dan mereka yang nak cuba berjinak-jinak dengan program pay per lead.. pihak penulis ebook nie sedang menjalankan program Pay Per Lead. Korang boleh cuba mendapatkan pendapatan secara online dengan program nie. Ape yang korang kena buat ialah, daftar sebagai agen promosi Pay Per Lead.. pastu korang hanya menjemput dan menyebarkan ebook percuma nih kat kawan-kawan atau sedara-mara korang.

Bagi setiap email yang di daftarkan melalui link korang, korang akan dapat komisyen sebanyak RM0.20 per email. Maknanya kalau korang berjaya buat 50 lead(email) ... korang akan dibayar RM10(duit free tu... :p) minimum payout ialah RM10.

So, kalau korang berminat.. korang boleh klik banner kat atas tu utk dapatkan ebook nie secara percuma dan daftar sebagai ajen promosi Pay Per Lead. Selamat menjana duit dari internet... :)

tata :p





Pay Per Lead... Apa itu Pay Per Lead? Siapa yang reka Pay Per Lead? Betul ke Pay Per Lead nih??tak tipu kew?? boleh percaya ke?? Apa untungnya Pay Per Lead?? Skim cepat kaya ke??... aisshh.. bile mau kasi terangkan daaa... asik2 soalan je.. ehhehe :)

Okhay, Pay Per Lead tu salah satu perkara yg berkaitan dengan internet marketing. Dan bile dah berkaitan, sudah tentu salah satu cara utk dapatkan duit secara online

Siapa yang reka Pay Per Lead?
haha.. utk soalan nie.. aku minta maap sbb aku sndiri tak tau sape perekanya.. hihi :p

Betul ke Pay Per Lead nih??
ha.. kalo soalan nie boleh jawab sikt2. pengikut pemahaman dan pemerhatian aku yg sekian agak lama :) Pay Per Lead nih satu program yg tak tipu org, tak aniaya orang... senang citer satu benda yang sah disisi undang-undang. So, jangan lah risau utk menyertai program Pay Per Lead nie. tapi still kena berhati-hati, almaklum lah.. kat dunia nie ade spesis penipu tegar yg mmg dah tak tau nk buat ape lagy ngn diorang nih.. aiishhh....

Ape untungnya join Pay Per Lead nih?
Pay Per Lead nie satu Program yang memberikan win-win situasion. Maknanyer, penganjur Pay Per Lead akan dapat keuntungan dari aspek tertentu, peserta program Pay Per Lead pulak akan dapat keuntungan dari aspek tertentu. Apa aspek tertentu tu?? Penganjur program akan dapat bina 'mailing list'. nie bermaksud, penganjur dapat menambah jumlah prospek(bakal pelanggan) utk produk jualannya akan datang. Peserta program pula dapat keuntngan dari segi komisen yang dibayar oleh penganjur. Antara contoh komisen yg dibayar ialah

1 Lead = RM 0.25 sen, RM o.40, RM 0.50, dan yg paling tinggi aku pernah jumpa RM 1.00.

komisen akan dibayar bergantung kepada berapa banyak Lead yang peserta bawa. Bagaimana pun, peserta program perlu melepasi had minimum pembayaran komisen.
Sebagai contoh, Ali akan dibayar komisen jika dia berjaya membawa 30 Lead keatas yang berharga RM 1.00 Per Lead. Dalam erti lain, komisen minimum yg akan diterima oleh Ali ialah RM 30.(sape nk bg 30 hengget free2 je.. mintak kat kakak pon blum tentu dapat :p)

Pay Per Lead skim cepat kaya??

Ramai yg still keliru dan anggap Pay Per Lead nie serupa macam skim cepat kaya.. dengan hati yang gumbira, aku nak ingatkan, Pay Per Lead tak sama macam skim cepat kaya. Ianya PERCUMA utk disertai..

Ha.. nampaknye aku dah jawab soalan yang aku sendiri bagi tadi..hehehe :)
harap2, dapatlah bantu sesape yg nak tau apa itu Pay Per Lead.
walaupun nie basic, tapi aku kompem.. ramai yg still blur termasuklah aku skali :)

sampai sini je lah post aku... kalo ade mase terluang aku buat post tentang affiliate plak.. maklumlah, skang nie tengah busy dengan mid-term... aduyaiii... pening pale aku...hehe
tata :p