hai..
sebelum ni agak lama promosi pendaftaran untuk ejen topup berjalan.. iaitu RM30.00.
Post kali nie aku nak bg tau yg Promosi tu telah ditamatkan dan harga telah dinaikkan menjadi RM40.00.
kepada yg dah register masa promosi dijalankan, tahniah krana sekurang-kurang nye korang dah jimat RM1o :)
kepada yg belum daftar dan berminat nak jadi penjual topup...korang boleh contact aku. dan untuk menyenangkan korang untuk faham tentang topup dan Ereload nie, aku dh siapkan satu blog utk korang buat rujukan.. korang boleh bukak blog nie>>>
Harap-harap korang boleh bertambah faham.. and kalo ade problem.. korang boleh sms/call aku terus. sekian :)
Dlm post nie ade satu tips utk korang kalo handphone korang secara tiba-tiba berenang kat dlm air(masuk air le :p). So, lepas nie kalo ade sesiapa yg handphone nye masuk air.. gunakan lah tips ni…


1) First skali, JANGAN PANIK. Jngn fikir ‘aduh, rosaklah handphone aku kalo dh masuk air….’ Nak kena repair kat kedai… duit nak kena kluar… STOP!! Tak payah nak fikir tu dulu.. ape yang penting kerjasama..eh silap.. ape yg penting ialah korang cepat-cepat celup tangan korang kat dlm air tu then bawak keluar handphone korang.

2) Dengan tindakan tadi, korang masih ade peluang tak payah hantar repair kat kedai… kan dah boleh jimat( dh bnyk kali aku pesan… jimat tak semestinya kendekut….aku kurang gemar dengn org kendekut :p).

3) Biler handphone tuh dah ade kat tangan korang, cepat-cepatlah cabut bateri. Sama seperti kalau kereta rosak, korang kena putuskan sumber tenaga utk mengelakkan kerosakan yg teruk.

4) Lepas dah cabut bateri, keluarkan sim kad korang dan keringkan nye. Cara ini utk mengelakkan korang kehilangan no telefon awek-awek korang :p

5) Lepas tu, keringkan pula handphone korang. Seeloknya gunakan kain yg serap air. Ini kerana handphone korang perlu dlm keadaan kering 100% sebelum disambungkan sumber tenaga bateri. Untuk memudahkan lagi proses pengeringan, korang gunalah menatang yg korang slalu guna lepas mandi(ladies), hair dryer. Tapi jngn lah sampai panas korang tembak handphone tu dengan hair dryer. Tak pasal-pasal rosak benda lain.

Ok.. tu je tips aku nak bg stakat nie.. pokok nye… kalo handphone termasuk kat dalam air… cepat2 keluar kan.. still boleh diselamatkan lagy.. oklah..sampai sini je aku merepek kerepek.. tata :p
Ha… aku nak bagi tau kat korang yg ade satu program baru utk korang-korang yang ade Facebook, Myspace, Friendster, Tagged, Hi5 dll.. nilah program yg sesuai utk korang cuba dapatkan duit dari internet.

Kalau korang perasan, kat Myspace ade bebudak yg buat komuniti atau group masing masing. Tujuannya nak rapatkan silaturahim dan setiap minggu atau setiap bulan akan ade aktiviti atau keluar gy jalan2 kat KL ramai-ramai. Tapi ape yg korang dapat bile join komuniti tu?? Maybe dpt lagi ramai kawan… tapi korang kena kluar duit.. then habis.

Post kali nie aku nak citer skit komuniti yang best. Komuniti nie kalo korang join ,korang akan dapat lebih dari 20 produk ebook dan panduan. And yg paling best skali, korang akan dapat Adobe Photoshop yg full upgrade.. Fees utk join hanya Rm49.90 shaja utk seumur hidup. Mcm yang aku bg tau, korang bayar RM49.90 then korang akan dapt lebih 20 produk + Adobe Photoshop secara percuma. Ataupun dari sudut pandangan lain. Korang beli produk-produk tuh dengan harga RM49.90 sahaja. Takkan rugi pon. Aku join ni pon sebb aku mmg tengah cari produk-produk yg dapat free tuh.

Disamping dapat produk FREE. Korang boleh dapat duit dengan Komuniti nih..
Kalau korang dapat ajak sorang member utk join komuniti nih, pihak admin akan bagi komisen kat korang. Sebagai tanda terima kasih lah sbb ramaikan ahli.
KLIK SINI

Kalau korang rase macam berminat nak join, korang boleh bagi tau kat aku…
And kalau korang join under aku… ade special diskaun utk korang… BETUL.. ADA SPECIAL DISKAUN UTK SESIAPE YG JOIN UNDER AKU.. korang boleh klik kat banner utk daftar… tapi korang kena bank in kat akaun admin dulu.. then baru isi form..
Kalau nak tau SPECIAL DISKAUN tu.. korang boleh contact aku guna yahoo messenger(ade kat tepi tu) ataupon korang boleh menjerit kat shoutbox aku.. hehheh :p





Hehehe :p akhirnya impian aku utk mendengar kata-kata hikmat Dr. Irfan Khairi secara Live tercapai juge… beberapa minggu yg lepas , aku pergi seminar hasil kerjasama Dr. Irfan Khairi, Dr. Azman Ching, Mr. Allen dan peoplelogy.net

Pada mulanya aku dpt emel invitation dr pihak Dr. Irfan. Pada hari Selasa. Ape lagi… inilah peluang yg aku tunggu-tunggu… tanpa berlengah, aku cepat2 hantar sms daftar utk booking tempat… keesokan hari nya aku dapat emel pengesahan. Yahooooo… dapt jugak jumpe Dr Irfan.
Tempat seminar tuh di Hotel Cititel Kuala lumpur, sebelah Mid Valley. Kalo ikut jadual, seminar tuh selama 2 jam bermula pada pukul 8 malam hingga 10 malam… tapi telah dilanjutkan hingga 11.30 malam. Dan utk pengetahuan korang.. seminar tu Percuma.. ya mmg percuma…



Free Of Charge bak kata org putih :)
Dalam seminar tuh aku dapat jugak tips-tips percuma yg diberikan oleh Dr Irfan dan Dr Azman.. Bg aku.. mmg tak rugi luangkan masa utk pergi seminar tuh..

Kepada korang yg teringin nak pergi seminar tu ghajin-ghajin le bukak website nie… http://www.peoplelogy.net/ atau http://www.irfankhairi.com/ kat situ ade info kalo ade seminar lagi.

Okhaylah sampai sini je aku berceloteh.. :p
PROMOSI !!!!

ONEDROP PERFUME RM 20 SEKOTAK (biasa)
ONEDROP PERFUME RM 24 SEKOTAK (celebrities)

PELUANG BERNIAGA DI BAZAAR… HANYA RM 200


Lebih kurang mcm ni lah emel yg aku dapat dari sender yg aku tak kenali… maknanye emel nie ade kat spam box aku… lepas aku bace emel tu dlm hati aku cakap…
‘wah, gile punyer offer nih… bukan main murah lagi die bagi harga…. Boleh kaya aku lepas nih…(smbil tersenyum :p)..

tak sabar rasanyer nak amek stok baru … tapi entah mcm mana aku boleh terlupa nak amek no handphone sender tuh… ‘takpe lah, lepas nie on9 boleh amek…’ bile balik umah, aku pon bincang ngn kakak aku pasal tawaran ‘menarik’ nih… tapi kakak aku kurang percaya…

keesokan hari nye aku pun on9 lagi… aku bace emel tawaran tu dengan teliti… mmg nampak ok je… ade nama manusia, ade no telefon, ade no akaun bank… ermm nmpk ok je emel nih.. mmg tawaran betul lah kowt… biler aku balik rumah,(aku on9 kat luar) baru aku teringat yg aku tak ambik lagi no telefon sender emel tu lagi.. aiiisshhh slalu lupe je…’Takper lah.. lepas nie on9 cepat-cepat save no orang tu’

biler aku on9, aku dapat lagi emel pasal onedrop perfume…. Tapi kali ni lain sikit.. emel tu bg tau yg org tu tak dapat dihubungi lepas duit dah bankin…(emel foward).. tak lama lepas tu, aku dapat emel amaran supaya tidak tertipu dengan sebarang tawaran sebelum nie… Nama org yg buat tawaran gile tu takde dlm senarai ejen… tergamam aku kejap lepas baca emel tuh… aku terfikir, patut lah aku slalu terlupe nak simpan no telefon penipu tu… Alhamdulillah aku tak terkena….

Dalam emel forward tu ade yg bagi tau yg die dah kena tipu RM 200 lebih.. duit dah bankin tapi barang tak dapat… kesian akak tuh… itu baru sorang… kalo 10, 100,1000 orang?? Tak ke kaya penipu tu… tapi mangsa-mangsa tu dah sepakat utk buat police report and tunggu mase je nak tangkap penipu tu… silap hari bulan keluar Utusan Malaysia yang bertajuk’Ejen Onedrop Perfume Penipu Ditahan’ Maybe time tu baru die sedar yg tak guna dapat duit banyak-banyak hasil daripada menipu orang kalo duduk kat penjara….

Kat bawah nie ade beberapa info pasal Penipu tu:
NAMA: sharifah alawiyah syed hood
atau
sharifah farisha
ALAMAT: tinggal kt Stulang Baru johor
.
antara emel yg aku terima:
'ni betul ke tidak?? sy dh masukkan duit tetiba minah ni senyap macam tu aje..telefon pun x angkat..sedap2 ambil duit orang, offer macam2. harap2 org lain x terpedaya..ataupun saya sorg je yang terkena??'
&
'penipu yg bernama sharifah alawiyah.sharifah farisha...............tgu dlm paper nama u akan di keluarkan ya.................baik pulangkan duit kami semua!!!!!'
.
kepada yg terkena, aku bersimpati dngn korang..
yg lain, harap2 berhati-hati lah yer :)