Nilai 3… harga barang dah mahal dan cuba tipu pelanggan

, , No Comments
Nilai 3…sume org tau kat mana tempat nih. For those yg tak tau, tmpat nih terkenal sbb org ramai ckp barang-barang kat situ dijual dngn harga murah. Org yg nak buat kenduri kahwin pon cari barang kat situ..
Peta Ke Nilai 3


Baru-baru nie pakcik aku shopping kat Nilai 3. shopping utk brng-brng majlis perkahwinan die. Lepas shopping die singgah kat rumah aku..die bg tau kat kitorng yg harga kat Nilai 3 dah mahal. Itu satu hal, lepas die shopping then time nak bayar plak tokey kedai cuba nak tipu die. Tokey kedai tuh caj harga lebih(tak sama dengn harga yg dipaparkan). Yelarh, kalo dah beli barang banyak-banyak susah nak perasan tokey tuh kira mcm mana. Nasib baik pak cik aku suruh tokey kedai tuh kira balik. Lepas dh re-count, mmg ade beza, bnyk jugak lah tokey tu cuba nak tipu..(Aisshh, jual barng kahwin pon mau tipu org ka tokey???)

So, kepada korang yg rase nak pergi shopping kat Nilai 3 berhati-hati lah yerk and kalo boleh suruh tokey kedai tu re-count harga barang yg korang beli. Tapi setakat beli 1 barang je, tak payah lah suruh tokey tuh re-count, nnty tak pasal-pasal kena penampo ngn tokey tu..hehehe :p. okhay lah sampai sini je merepek kerepek..tata.

p/s: tak semua kedai penipu and mahal. Just berhati-hati je :p

0 comments: