KEM BESTARI KLFM DI SEDIM ECO RESORT

, , No Comments

Mcm yg korang tau, sebelum nie aku ade bg tau yg aku akan sertai kem yg dianjrkan oleh radio KLFM. Alhamdulillah, semuanyer berjalan dngn lancar dan best.
Actually, aku dpt join kem nie pon kira nasib2 jugak sebab aku terdengar iklan pasal kem nie time aku tengah testing handphone yang makcik aku baru beli tu, Sony Ericsson P1i. Sebab tu lah aku dapat join.

Owkhay, meh sini aku citer sikit pasal kem nih, aku pegy kem nie ngn 2 org member skolah aku. Pada awalnye aku sorang je yg dpt pegy sebab lagy 2 org tuh tak register awal. Tapi lepas aku tanya penganjur samada boleh bawa member atau tidak..pihak penganjur bg kebenaran. Baguslah, sebab kat sane aku dah ade geng hehe ;p
So, dapat lah kitorang pergi bertiga.

Bagi aku yg dah join Kem Bestari nie, aku rase kem nih bagus sebab aktiviti2 yg dijalankan bagi kesedaran tentang pentingnya menjaga kemerdekaan Malaysia. Tambah2 lagi politik Malaysia skang nih yg agak tak tentu hala.(Alhamdulillah, dh reda sikit). Biler dengar ceramah yg diorng bg, rupa-rupanya bnyk benda yg aku tak tau pasal Malaysia nih(kekadang aku tertido tyme ceramah…. Ngantok sngt…sorry penceramah hehe :p

Mmg patut pon target peserta utk kem nie ialah remaja yg baya- baya aku 18-25 tahun, yg hanya tau utk rempit,shuffle,lepak dll(kekadang aku melepak jugak hehe :p). Dalam ceramah tu diceritakan mcm mana keadaan Malaysia sebelum hingga selepas merdeka dan mcm mana pemimpin2 negar menangani krisis2 negara yg pada suatu ketika pernah dihentam oleh negara2 maju. Korang semua patut tahu cerita sebenar yg dah berlaku kat Malaysia nih. Lepas dah habis dengar semua ceramah, baru aku Nampak apa yang dah berlaku kat Malaysia nih. Samada korang sedar atau tidak, Negara kita nih sedang dirancang oleh satu-satu pihak supaya Negara kita menjadi negative,negative dan negative. Seeloknya korang cari sendiri info nie di saluran yg betul dan bukannya melaui sms,emel dan surat laying yg kita sendiri tak tahu kesahihannya. Aku sarankan korang cari info di Jabatan Penerangan Malaysia. Kat situ korang boleh Tanya ape saje yg korang musykil. Atau dengan cara lain, korang boleh join Kem Bestari ni utk siri ke-2 kalo tak silap aku bulan Julai. So, rajin2 lew dengar KLFM.

Cukup lah aku cerita pasal isi2 kem tuh. Selain daripada dengar ceramah, mesty la hade aktiviti2 lain. Tapi ape yg hamba Allah mcm aku ni boleh buat kalo ditakdirkan mase2 utk aktiviti2 tuh dh jadi pendek sbb hari hujan. So, ape yg kitorang sempat buat ialah TERJUN SUNGAI… GRRRR… SEJUK SIOT.. pukul 7 pg aku dah terjun sungai sebab dlm bilik air takde air(bilik air dah jadi bilik jew hehehe :p)

Overall kem nih mmg best and yg paling best kitorang dpt facilitator yg klakar and best, CAYA LAH BRO. kat bawah nih ade beberapa gmbr masa kat kem tuh. Kalo korang nk tengok lagy bnyk, korang boleh bkk kat myspace aku, www.myspace.com/apeapejelah08.
Okhay larh sampy sini je aku merepek kerepek pasal kem nih… tata :p












0 comments: