Interview media and communication UITM

, , No Comments
Ada satu petang nih…tengah aku belek-belek barang SONY kat Time Square, tetiba ade satu msg masuk. Msg tuh suroh aku aku URL yg die bg. Bile aku bukak, ghupe-ghupenyew aku kena dating interview kat UITM Shah Alam. Mula- mula aku pelik jugak apsal aku kena dtg interview, then baru aku teringat yg aku pilih course Media and Communication kat dlm boring UPU. Tarikh interview tu 1 hari sebelum majlis persandingan pakcik ak.Fmily aku kena blik awal ke Melaka.
Nasib baik kaklong aku ade, die yg tolong aku. Dulu die student UITM jugak, so, die tau lah jugak selok belok kat dlm UITM yg besau tuh.

Masa intervie kat sana aku terserempak ngn 2 org mamat nih, Apenk(budak smk Cochrane) and Radin(team-mate KL bowling tahun lepas). Mase interview tipu lah kalo aku ckp aku tak nervous. First round die suruh buat essay pasal diri sendiri dalam bahasa inggeris.(pening kejap sbb dah lama tak buat essay lepas habis sekolah hehehe :p. Second round plak, 2 VS 1. NO,NO,NO aku terpaksa bersoal jawab in BI dengan 2 org yg 100% aku tak kenal. Aku org yg ke-5 yg masuk kat dlm bilik interview. Bilik tuh kecik je. Lepas dah settle interview, Perrrgghh punya lah lega. Hilang semua nervous aku huhu:p.

Tibalah mase utk aku balik..mcm yg aku bg tau..Family aku kena balik awal ke Melaka. So takde lah kereta utk kitornang pakai… Nak tak nak kitorang terpaksa lah gunakan public transport.. Mula2 naik bas then naik KTM then naik LRT then baru lah sampai kat rumah aku… Peerrgghhh penat siot.jauh jugak lah.. naseb baik kaklong aku ade…Thanks kaklong :p

Okhay lah sampai sini je aku merepek kerepek..tata :p

0 comments: