Menarik Hari Ini...

Thursday, 14 May 2009

AKU PENJUAL PRODUK KESIHATAN

1)JUS KISMIS
2)MINYAK BIJI ANGGUR
3)GREEN TEA COLOSTRUM(PROMOSI)
Hai…dalam post nie aku nak citer skit pasal kesihatan…
susu Green Tea Colostrum(GTC)… GTC sebenaunye bkn ubat…benda ni minuman kesihatan… minuman kesihatan dengan ubat berbeza tau… minuman kesihatan …mcm air susu biase je…

Sedara mara aku sume nye minum susu nih…termasuk lah aku skali.. susu nie bnyk kebaikan die…contohnye.. adeq sepupu aku sorang nih ade masalah kulit… lebih kurang macm kudis lah….
Sebelum die minum GTC kulit die terok jugak lah.. tapi lepas die minum, kulit die jd okhay..bkn lah okhay 100%.. tapi mmg ade positive effect… kudis die dh kurang and kulit die pon dh licin skit.

kalo korang nak tau lagy lanjut pasal susu ni.. korang boleh bukak laman web GTC. Atau pun korang boleh dengar kat radio Ikim fm setiap hari khamis… korang boleh dengar sendiri mak cik aku, Dr. Hajah Rosni Binti Adam bercerita tentang kebaikan GTC secara ON-AIR.(kekadang org lain)




1)Jus Kismis


Khas untuk masalah-masalah seperti asma, batuk yang berlarutan, tonsil, kencing manis, darah tinggi, insomnia, keletihan, anak-anak yang degil dan sebagainya..

280 ml : RM 28.00
550 ml : RM 49.00

*Keluaran Muslimah Shop


MAKLUMAT LANJUT
<<>>

2)Minyak Biji Anggur



1)Menguatkan sistem imun anda
2)Menurunkan paras kolestrol
3)Menghalang pembentukan darah beku
4)Memusnahkan radikal bebas yang berbahaya.

1 Botol 60 biji : RM 59.00

*Keluaran Muslimah Shop

MAKLUMAT LANJUT
<<>>



3)Green Tea Colostrum
(BUKAN UBAT TAPI MUJARAB)

1 kotak (10 sachet) : RM 35.00
Pakej 3 kotak (30 sachet) : RM 94.90


PROMOSI:
KALAU NAK CUBA PRODUK NIE.. AKU JUAL HARGA MURAH KAT KORANG….

1 KOTAK(10 sachet) RM 33
3 kotak(30 sachet) RM 85

Harga promosi ni sehingga…20/5/09


P/s: Setakat ni aku hanya hantar pesanan di sekitar flat sri
johor.Kalau korang berada di luar kawasan flat sri
johor…korang call aku dulu okhay :p


(1)Antioksidan terbaik
(2)Menguatkan system imun
(3)Meransang pertumbuhan sel


Mengapa gabungkan colostrum dengan green tea?

*Colostrum adalah satu produk yang baik dan hangat di pasaran kerana ia mengandungi 2 faktor yang penting iaitu IgG dan factor pertumbuhan. IgG menambahkan daya ketahanan badan(imun) yang amat diperlukan oleh badan kita untuk melawan segala jangkitan virus dan bacteria dari luar. Manakala factor pertumbuhan pula membina balik sel sel yang rosak akibat factor luaran tadi sehingga dikatakan boleh memulihkan pancreas yang rosak punca kepada penyakit kencing manis. Tetapi badan kita juga memerlukan antioksidan untuk melawan radikal bebas yang terhasil dalam badan kita. Bahan yang mengandungi antioksidan yang terbaik ialah green tea iaitu 100 kali lebih baik dari Vitamin C dan 25 kali dari Vitamin E…Sebab itulah kita memilih Green Tea sebagai pelengkap kepada Colostrum.






Apakah kebaikan green tea colostrum?

· Kaya dengan antioksidan
· Berupaya melawan virus
· Melambatkan proses penuaan
· Mengurangkan tekanan darah tinggi
· Mengurangkan aras gula darah
· Berupaya mencegah sel arah
· Menurunkan aras kolestrol
· Menggalak pembakaran lemak di vescara
· Memperkuat daya ingatan dan menajamkan tumpuan
· Imbang dan mantap system imun yang utuh
· Memperkaya antibody tubuh
· Memperkaya nutrisi yang diperlukan tubuh
· Membantu proses pemulihan tulang, otot,tisu saraf, tisu penyambung,rawan dan kulit(factor pertumbuhan)
· Meransang kecantikan kulit
· Memperkuat daya fungsi tubuh dan menyumbang tenaga kepada tubuh.


Apakah factor utama yang menjadikan green tea colostrum istimewa?

*Anti-oksidan
*Imunoglobulin(IgG)
*Faktor pertumbuhan

Bagi individu yang menerima rawatan,adakah ubat hospital tidak diperlukan lagi?

Bagi individu yang menghidapi apa-apa penyakit dinasihatkan terus mengambil ubat sehinggalah terasa apa-apa perubahan pada diri hendaklah terus merujuk kepada doctor. Doktor anda akan mengesyorkan dos ubatan yang bersesuaian.

Sebagai contoh

Katakan bagi pesakit diabetis, ketika mengamalkan minum GTC mereka dinasihatkan terus mengambil ubat yang dibekalkan oleh hospital tetapi sekiranya berlaku ‘hypo’(kekurangan gula) hendaklah rujuk kepada doctor dan doctor akan mengurangkan dos ubat. Fenomena ini berlaku kerana GTC telah bertindak memulihkan fungsi pancreas pesakit diabetis.

Betulkah Colostrum atau green tea ini memberi kesan sampingan?

Tidak. Colostrum dan green tea ini adalah bahan yang dihasilkan dari sumber alam dan tidak emlalui proses chemical jadi ianya tidak akan memberi sebarang kesan sampingan. Bagi mereka yang alahan susu dinasihatkan tidak mengambil GTC.

Apakah bahan yang digunakan dalam green tea colostrum ini halal?

Sudah tentu, kerana tidak ada apa-apa bahan yang kita gunakan adalah diragui. Colostrum kita import dari New Zealand yang mempunyai sijil halal dan kita yakin dalam proses manhasilkan colostrum ini bermula dari pemerahan susu sehinggalah proses di makmal tidak melibatkan sebarang unsure yang diragui. Begitu juga dengan green tea kerana penyediaan green tea ini perlu memastikan tidak melalui proses pemanasan dan penapaian bagi memastikan kandungan EGCGnya tidak terjejas.

Sampai bila saya perlu minum green tea colostrum ini?

Sampai bila-bila selagi kita mahu kerana GTC bukan ubat tetapi hanya minuman kesihatan. Dalam keadaan kita sukar untuk mengawal pemakanan harian kita maka kita perlukan produk seperti GTC ini untuk mengawak system badan kita. Ingatlah mencegah itu lebih baik dari merawat.

No comments: