Baiklah... oleh kerana Syarikat Shafaries menjalankan Promosi....

aku pon nak jugak berikan tawaran istimewa kepada pembaca-pembaca blog aku..

Tawaran aku utk korang ialah sebuah handphone yg sedang hangat dipopularkan oleh Syarikat Nokia iaitu NOKIA E75.
RM 1850

So, kepada org-org bisnez nie lah salah satu model handphone yg sesuai...

Kalau berminat...sila SMS/Call aku terus yer..

013-2996375

*serious buyer only

*setakat nie jualan hanya by hand



salam...post nie sesuai utk mereka yg frust sebab tak sempat nak daftar jadi ejen topup jutaones.com masa promotion....
Jngn risau, skarang nie terdapat lagi satu syarikat topup iaitu Shafaries Enterprise sedang jalankan PROMOSI bln MEI.
Buat masa skarang nih, harga utk daftar sebagai ejen topup hanya RM30....Harga asal ialah RM50...maknanyer kalo korang daftar skarang ...korang boleh jimat RM20
(boleh bawak awek tengok wayang huhu ;p)
So, kepada sesaper yg berminat utk daftar sebagai ejen dibawah kelolaan syarikat Shafaries Enterprise...korang boleh SMS aku terus..
013-2996375
aku akan terangkan melalui SMS..kalo nak kol pon dialu-alukan.
Cepat...jngn lepaskan PROMOSI nie..

Eload System- Topup Kredit Serendah RM3.00 serendah RM3

Untuk pengetahuan korang...promosi RM25 oleh syarikat topup iaitu jutaones.com telah tamat pada 15/5/09 yg lepas. Ini bermakna, harga utk mendaftar sebagai ejen telah dinaikkan semula kembali ke harga asal iaitu RM40 seumur hidup.. kelebihan apabila berdaftar sebagai ejen telah aku bg tau dlm post sebelum nie.
Kepada yg ingin mendaftar...
JOM STREAMYX

INGIN DAPATKAN TALIAN STREAMYX DI RUMAH ATAU DI PEJABAT

HUBUNGI AKU SEGERA!!!
013-2996375
*Pemasangan cepat*



ada satu hari ni, aku kena pergi sekolah diatas beberapa urusan.. aku pon keluar rumah seperti biasa dan manaiki lrt sehigga sampai di stesen Maluri. Dalam perjalanan aku ke sekolah, sedang aku melintas jalan untuk ke jaya jusco(jalan shortcut) tetiba ade dua org mamat tegur aku then die panggil aku seolah-olah nak bertanyakan sesuatu. Sorang mamat tu tengah berdiri dan sorang lagi tengah duduk kat atas motor sambil enjin moto dihidupkan. Tapi yg bercakap ngn aku hanya mamat yg duduk kat atas motor je. Ayat die lebih kurang macm nie :

mamat 1: boy nak mintak tlng skit boleh?
Aku : mintak tlng ape?
Mamat 1: kitorang sebenarnye tengah cari kerja, kawan kitorang ade bg alamat tapi tak jumpelah. Boleh tolong call kan nombor nie tak?
Aku : ape nombor nye?

dengan baiknya aku kluarkan henset aku, tengah aku mendail no tuh baru aku teringat….ARRHHH, nie sume tektik lama…aku pon cari alasan mcm mana bla dr mamat2 penipu tuh…then aku teringat yg kredit fon aku ade 10sen je..
(kalo guna uox boleh maen msg lagi tau ekekek :p)
Then aku pon ckp:

Aku : alamak bang, kredit saya takde lah…lupe nak topup..
Mamat 1: huh?? Takpe-takpe kitorang ade sim card..henset rosak tu yang bawak sim card je..

ADUH…mcm mana nak lari ni???!!!! Tengah die belek2 cari sim card die… aku pon ckp

Aku : sory lah bang…tak dpt nak tolong…saya dh lmbat nih…
Mamat 1 : eh ,tunggulah plz..plz…



kalau aku bagi fon aku kat tangn die utk dipinjam... kompem-kompem die akan lesap...

Dengn langkah yg laju aku jalan je…biler aku toleh ke belakang,dr jauh aku nmpk diorng tengah nak try sorang perempuan plak…oleh kerana nak cepat,aku hanya doakan supaya akak tuh tak kena tipu. Perkara yg menampakkan diorang tuh penipu ialah:

1) teknik yg diorang gunakan boleh dikatakan zaman parameswara punyer
Sbb skarang nie dh berlambak public phone lah.
2) pakaian yg diorng pakai tak menampakkan seseorg yg sedang cari kerja
Sbb mana ade org cari keje pakai jeans and tshirt…aduhh..

Info tambahan:
Motor yg digunakan warna merah dan putih..

So, kepada sesaper yg selalu ulang alik dr LRT hingga ke jaya jusco Maluri…berhati-hati lah yerk.. skarang nih penanam anggur(penganggur) dh banyk kat Malaysia nih.
p/s:Alhamdulillah aku terselamat drpda agenda buruk diorang ..
1)JUS KISMIS
2)MINYAK BIJI ANGGUR
3)GREEN TEA COLOSTRUM(PROMOSI)
Hai…dalam post nie aku nak citer skit pasal kesihatan…
susu Green Tea Colostrum(GTC)… GTC sebenaunye bkn ubat…benda ni minuman kesihatan… minuman kesihatan dengan ubat berbeza tau… minuman kesihatan …mcm air susu biase je…

Sedara mara aku sume nye minum susu nih…termasuk lah aku skali.. susu nie bnyk kebaikan die…contohnye.. adeq sepupu aku sorang nih ade masalah kulit… lebih kurang macm kudis lah….
Sebelum die minum GTC kulit die terok jugak lah.. tapi lepas die minum, kulit die jd okhay..bkn lah okhay 100%.. tapi mmg ade positive effect… kudis die dh kurang and kulit die pon dh licin skit.

kalo korang nak tau lagy lanjut pasal susu ni.. korang boleh bukak laman web GTC. Atau pun korang boleh dengar kat radio Ikim fm setiap hari khamis… korang boleh dengar sendiri mak cik aku, Dr. Hajah Rosni Binti Adam bercerita tentang kebaikan GTC secara ON-AIR.(kekadang org lain)




1)Jus Kismis


Khas untuk masalah-masalah seperti asma, batuk yang berlarutan, tonsil, kencing manis, darah tinggi, insomnia, keletihan, anak-anak yang degil dan sebagainya..

280 ml : RM 28.00
550 ml : RM 49.00

*Keluaran Muslimah Shop


MAKLUMAT LANJUT
<<>>

2)Minyak Biji Anggur



1)Menguatkan sistem imun anda
2)Menurunkan paras kolestrol
3)Menghalang pembentukan darah beku
4)Memusnahkan radikal bebas yang berbahaya.

1 Botol 60 biji : RM 59.00

*Keluaran Muslimah Shop

MAKLUMAT LANJUT
<<>>



3)Green Tea Colostrum
(BUKAN UBAT TAPI MUJARAB)

1 kotak (10 sachet) : RM 35.00
Pakej 3 kotak (30 sachet) : RM 94.90


PROMOSI:
KALAU NAK CUBA PRODUK NIE.. AKU JUAL HARGA MURAH KAT KORANG….

1 KOTAK(10 sachet) RM 33
3 kotak(30 sachet) RM 85

Harga promosi ni sehingga…20/5/09


P/s: Setakat ni aku hanya hantar pesanan di sekitar flat sri
johor.Kalau korang berada di luar kawasan flat sri
johor…korang call aku dulu okhay :p


(1)Antioksidan terbaik
(2)Menguatkan system imun
(3)Meransang pertumbuhan sel


Mengapa gabungkan colostrum dengan green tea?

*Colostrum adalah satu produk yang baik dan hangat di pasaran kerana ia mengandungi 2 faktor yang penting iaitu IgG dan factor pertumbuhan. IgG menambahkan daya ketahanan badan(imun) yang amat diperlukan oleh badan kita untuk melawan segala jangkitan virus dan bacteria dari luar. Manakala factor pertumbuhan pula membina balik sel sel yang rosak akibat factor luaran tadi sehingga dikatakan boleh memulihkan pancreas yang rosak punca kepada penyakit kencing manis. Tetapi badan kita juga memerlukan antioksidan untuk melawan radikal bebas yang terhasil dalam badan kita. Bahan yang mengandungi antioksidan yang terbaik ialah green tea iaitu 100 kali lebih baik dari Vitamin C dan 25 kali dari Vitamin E…Sebab itulah kita memilih Green Tea sebagai pelengkap kepada Colostrum.






Apakah kebaikan green tea colostrum?

· Kaya dengan antioksidan
· Berupaya melawan virus
· Melambatkan proses penuaan
· Mengurangkan tekanan darah tinggi
· Mengurangkan aras gula darah
· Berupaya mencegah sel arah
· Menurunkan aras kolestrol
· Menggalak pembakaran lemak di vescara
· Memperkuat daya ingatan dan menajamkan tumpuan
· Imbang dan mantap system imun yang utuh
· Memperkaya antibody tubuh
· Memperkaya nutrisi yang diperlukan tubuh
· Membantu proses pemulihan tulang, otot,tisu saraf, tisu penyambung,rawan dan kulit(factor pertumbuhan)
· Meransang kecantikan kulit
· Memperkuat daya fungsi tubuh dan menyumbang tenaga kepada tubuh.


Apakah factor utama yang menjadikan green tea colostrum istimewa?

*Anti-oksidan
*Imunoglobulin(IgG)
*Faktor pertumbuhan

Bagi individu yang menerima rawatan,adakah ubat hospital tidak diperlukan lagi?

Bagi individu yang menghidapi apa-apa penyakit dinasihatkan terus mengambil ubat sehinggalah terasa apa-apa perubahan pada diri hendaklah terus merujuk kepada doctor. Doktor anda akan mengesyorkan dos ubatan yang bersesuaian.

Sebagai contoh

Katakan bagi pesakit diabetis, ketika mengamalkan minum GTC mereka dinasihatkan terus mengambil ubat yang dibekalkan oleh hospital tetapi sekiranya berlaku ‘hypo’(kekurangan gula) hendaklah rujuk kepada doctor dan doctor akan mengurangkan dos ubat. Fenomena ini berlaku kerana GTC telah bertindak memulihkan fungsi pancreas pesakit diabetis.

Betulkah Colostrum atau green tea ini memberi kesan sampingan?

Tidak. Colostrum dan green tea ini adalah bahan yang dihasilkan dari sumber alam dan tidak emlalui proses chemical jadi ianya tidak akan memberi sebarang kesan sampingan. Bagi mereka yang alahan susu dinasihatkan tidak mengambil GTC.

Apakah bahan yang digunakan dalam green tea colostrum ini halal?

Sudah tentu, kerana tidak ada apa-apa bahan yang kita gunakan adalah diragui. Colostrum kita import dari New Zealand yang mempunyai sijil halal dan kita yakin dalam proses manhasilkan colostrum ini bermula dari pemerahan susu sehinggalah proses di makmal tidak melibatkan sebarang unsure yang diragui. Begitu juga dengan green tea kerana penyediaan green tea ini perlu memastikan tidak melalui proses pemanasan dan penapaian bagi memastikan kandungan EGCGnya tidak terjejas.

Sampai bila saya perlu minum green tea colostrum ini?

Sampai bila-bila selagi kita mahu kerana GTC bukan ubat tetapi hanya minuman kesihatan. Dalam keadaan kita sukar untuk mengawal pemakanan harian kita maka kita perlukan produk seperti GTC ini untuk mengawak system badan kita. Ingatlah mencegah itu lebih baik dari merawat.

INGIN BELI HANDPHONE??
RM50 - RM100
LEBIH MURAH DARI HARGA PASARAN
NOKIA,SONY ERICSSON,SAMSUNG,LG,ACER,ASUS
DAN CHINA PHONE
*Bergantung kpd jenis HP

*NOKIA E75 : RM 1969

Hai… skang nih aku dh mula jual handphone… aku baru je jinak jinak ngn perniagaan nih… salah satu handphone yag aku dh jual ialah Sony E P1i…. aku jual kat makcik aku… die dh hampir2 nak beli kat member die ngan harga RM 1500…. Tp lepas aku bg tau yg aku jual hp.. die terus beli kat aku… aku jual kat makcik aku ngn harga RM 1400..Mesty korang rase handphone yang aku jual under water punyer…Sbb abg ipar aku sendiri tanye kat aku…haha… kepada korang yg rase mcm tuh…korang jangan risau le.. aku jual yang original punyer lah…. Kalo korang nak AP pon aku ade jual jugak….Kenapa aku boleh jual hp ngn harga murah??????Okhay lah aku bg tau kat korang… sebab nyew ialah

(1)aku tak payah nak sewa kedai..
(2)tak payah nak bayau bil air..
(3)tak payah nak bayau bil letrik…

dekat situ je aku dh save beribu.. Cara aku berniaga…korang kol aku,then aku jual kat korang…simple.kalau korang nak tau harga hp yang aku jual..korang boleh hantar komen atau pon call/SMS je handphone aku…sampai sini jew aku merepek kerepek…tata:p

TOPUP MURAH
(harga dealer)

1)Hanya RM25 seumur hidup
2)Hanya menggunakan SMS
3)Topup e-reload 24jam serendah RM3
4)Promosi sehingga 16/5/09
5)Harga asal RM40
CELCOM MAXIS DIGI UMOBILE I-TALK

*Topup celcom10 : RM9.50 shj

Eload System- Topup Kredit Serendah RM3.00 serendah RM3

Topup murah…. dah berapa tahun korang guna prepaid card?? 2 tahun 3 tahun 5 tahun?? Ape yang korang dapat biler beli topup kat kedai runcit atau 7 eleven selama ni?? Huh?? Takde ape ape?? Meh sini aku cerita sikit.

Korang tau tak sebenarnye korang dah rugi/membazir… utk pengetahuan korang, aku hanya keluarkan duit RM9.50 shj utk dapatkan topup Celcom 10.
Kalo korang beli kat 7 eleven korang terpaksa bayar RM10 utk dapatkan Celcom/Maxis 10 and kalo nak malang lagi, korang terpaksa bayar RM10.50 untuk dapatkan topup Celcom/Maxis 10 macam kedai runcit area rumah aku buat(Flat Sri Johor bawah). Skarang nih kalau aku nak beli topup, aku hnya hantar SMS je. Tak perlu ke kedai.

Sekarang nih satu syarikat topup sedang jalankan promosi. Yuran untuk daftar kini hanya RM25 sahaja. Promosi ni sehingga 16/5/09. Selepas tarikh tu, yuran akan menjadi RM40(harga asal).CEPAT PROMOSI TINGGAL BEBERAPA HARI JE….

So, skarang ni ape lagi yg korang tunggu? Gunakan teknologi yang ade. Bagi aku ini lah teknologi yang menyenangkan dan menguntungkan manusia. System ni dah lama digunakan terutamanya penjual-penjual topup kat area rumah korang. Cuba korang fakir, kenapa ade manusia yang sanggup bayar beratus-ratus utk dapatkan Smart-Tag jawapannya simple je..sebab orang tu nak senang…. taknak beratur panjang bile nak bayar tol. So, korang fikir-fikirkan lah ek ;p

INFO LENGKAP TENTANG TOPUP MURAH ADE KAT SINI>>

p/s: 1)Ramai yg takut kena tipu biler nak bank-in duit untuk daftar…
*Jangan risau ini bukan penipuan.
BUKU MURAH
Buku rujuan, latihan & novel
5-10%
Lebih murah daripada harga pasaran
Haloo…post nie aku nak citer pasal buku atau novel murah….
Okhay… skang nih aku dh tambah lagy satu bisnes aku iaitu jual buku…hehehhe…
Setakat nie buku yang aku jual terbitan Utusan PublicationS jew…. Kalau korang jenis manusia yang suke bace novel… Utusan ade jugak terbitkan Novel. Buku2 atau novel yang aku jual takde lah murah gila.. tapi kalo harga buku tuh kat kedai biase RM 20…. Aku jual RM 17 je.. kalo korang order sekali banyak maknanya banyak lah korang boleh jimat.
Cara-cara nak beli buku:

1) Korang bukak website Utusan Publication
http://www.mybooks.com.my/v3/
2) survey tajuk dan harga buku..
3) tinggalkan komen di blog aku untuk order
www.saddamlife.blogspot.com
atau
call je handphone aku


*Jualan ini hanya sekitar kuala lumpur sahaja.

Pernah dengar, tetapi tak berpeluang utk memahaminya??
Tambahkan ILMU perniagaan anda secara PERCUMA!!!


Bulan lepas aku follow abg ipar aku(abg am) pergi dengar talk pasal Hai-O. abg am tak culik aku pun, aku sendiri yg volunteer nak pergi. Saje-saje nak tambh ilmu pasal MLM. Lagi pon tak kena bayau sesen pon. Its FREE OF CHARGE. Tempat talk Hai-O tu dekat jew..
Talk tuh diaadakan time malam khamis, tak boleh nak buat siang hari sebab org-org yg join Hai-O nih bekerjaya.
(biler dah tip-top kat Hai-O diorang akan berhenti keje then focus 100% kat Hai-O).
Mcm skarang nih, abg ipar aku dah ade pangkat Sales Manager. Baru join 2 bulan lebih, cek pertama bernilai RM 3k dah diterima and dah selamat digunakan pon hehehe :p kalo tak silap aku sebahagian duit tuh die guna utk modify kereta kesayangan die.
Sebelum nih aku pening jugak pasal Hai-O nih, tapi lepas dengar talk pasal Hai-O baru aku nmpk and faham mcm mana marketing die. Mmg modal nak join Hai-O nih agak besar tapi kalo kita buat cara yg diajar dengn betul, senang-senang jew jita dpt modal tu balik and then terus dapat UNTUNG, UNTUNG,UNTUNG.(duit free hehe :p) kalo aku dah ade kerja tetap, aku rase aku akn join Hai-O nih, tapi apa boleh buat, aku nie hanyalah seorng manusia baru abes SPM :p, duit tak cukop bnyk lagy utk join Hai-O. tapi abang ipar aku bg tau kat aku kalo aku nak join skarang nie pon boleh, tak perlukan modal yg besar. Bayaran yuran die murah jew, RM30. benda ni utk newbie-newbie yg mcm aku nih. Abg am ckp kalo aku join skarang bagus jugak sebab boleh dikatakan BONUS utk aku sbb aku dah ade pendedahan awal and dah tau selok belok MLM.
Kalo korang rase mcm made duit lebih, RM 30 boleh lah join Hai-O nie. And kalo korang ade saudara-mara atau kengkawan yg nak tau lebih mendalam mengenai Hai-O korang boleh lah call aku and aku akan minta abg ipar aku bawa korang pergi talk Hai-O.

p/s: JANGAN RISAU….TIADA BAYARAN DIKENAKAN UTK BAWAK KORANG…FREE OF CHARGE …jangan segan-segan..call je :p
p/s: KALO KORANG NAK ORDER PENAPIS AIR ATAU PREMIUM BEAUTIFUL KORSET....jangan segan-segan..call je :p


Onedrop perfumes
By Egyptian potion

Kini dengan hanya RM40/RM45 anda boleh
dapatkan wangian yang dikenali ramai.

*1 kotak ada 8 wangian
*64 botol pilihan wangian
mengikut citarasa anda.




Nampaknya bertambah lagi ak punyer produk utk dijual.. Untuk penhetahuan korang skarang nih aku dah start jual minyak wangi yg famous, ONEDROP PERFUMES. Bagi aku perfume nih baguz sebb wangiannya tahan lama. Korang hanya perlu peruntukkan RM40/45 utk dapatkan 8 wangian berbeza. Terdapat 3 kotak wangian utk pilihan lelaki dah 5 kotak wangian utk pilihan wanita. Setiap kotak yg korang beli mengandungi 8 jenis wangian yg berbeza yg diinspirasikan daripada jenama antarabangsa. Senang citer wangian tuh sama dengn minyak wangi yg berharga ratusan ringgit. Apa lagi yang anda cari daripada minyak wangi lain?? *hanya setitik badan wangi sepanjang hari *pati minyak wangi tanpa campuran alkohol & air *SESUAI DIGUNAKAN SEMASA SOLAT *diinspirasi daripada jenama antarabangsa *8 jenis wangian berlainan dalam setiap kotak *penggunaan botol’miniature roll on’ yg mudah dibawa *bauan yg dikenali ramai tanpa berbelanja ratusan ringgit *sekotak hanya RM40/45(semenanjung) RM45/50(sbh/srwk)










Untuk beli minyak wangi nie..
Korang boleh call/ sms kat no hp aku atau pon send emel okhay :p




SET SELEBRITI LELAKI






Instinct, David Becham
Unforgivable, Sean John
True Star, Enrique Iglesias
Jordan, Michael Jordan
Adventure, Ewan Mcgregor
Life, Andre Agassi
Blue Seduction, Antonio Banderas
He, Usher


SET SELEBRITI WANITA





M, Mariah Carey
Lovely, Sarah Jessica Parker
Curious, Britney Spears
Kate, Kate Moss
Show Time, Kylie Minoque
Paris Hilton, Paris Hilton
Black Pearl, Elizabeth Taylor
Glow, Jennifer Lopez








SET 1 WANITA (Hijau)



Inspired by Escape, Calvin Klein
Inspired by Romance, Ralph Lauren
Inspired by Pleasure, Estee Lauder
Inspired by Still, Jennifer Lopez
Inspired by For Her, Narciso Rodrigues
Inspired by Baby Doll, Yves Saint Lauren
Inspired by Cool Water for Women, Davidoff
Inspired by Apple Blossom, Body Shop





SET 2 WANITA (Ungu)



Inspired by Tresor, Lancome
Inspired by Envy, Gucci
Inspired by Kenzo Flower, Kenzo
Inspired by Eternity for Women, Calvin Klein
Inspired by Gloria, Cacharel
Inspired by Miracle, Lancome
Inspired by J’adore, Dior
Inspired by Intense, Hugo Boss



SET 3 WANITA (Merah Jambu)

Inspired by CK Be, Calvin Klein
Inspired by No.5, Chanel
Inspired by Light Blue, D&G
Inspired by Vanilla Musk, Coty
Inspired by Sunflower, Elizabeth Arden
Inspired by Women Boss, Hugo Boss
Inspired by Palace, Paris Hilton
Inspired by Poeme, Lancome







SET 4 WANITA (Merah)


Inspired by CocoMademoiselle, Chanel
Inspired by Aqua di Gio (Women), Giorgio Armani
Inspired by Lolita Lempicka, Lolita Lempicka
Inspired by Baby Jesz, One Drop
Inspired by Gold, Amouage
Inspired by Montana”Parfum de Peau”, Montana
Inspired by Yohji, Yohji Yamamoto
Inspired by Amarige, Givenchy



SET 1 LELAKI (Biru)


Inspired by Black, Bvlgari
Inspired by Blue Jeans, Versace
Inspired by CK One, Calvin Klein
Inspired by Eternity, Calvin Klein
Inspired by Polo Sport, Ralph Lauren
Inspired by Acqua di Gio, Calvin Klein
Inspired by Issey Miyaki, Issey Miyaki
Inspired by Hugo Men, Hugo Boss





SET 2 LELAKI (Kuning)



Inspired by Boss Signature, Hugo Boss
Inspired by Echo, Davidoff
Inspired by Tuscanyper Uomo, Aramis
Inspired by Cool Water, Davidoff
Inspired by Drakkar Noir, Guy Laroche
Inspired by Allure Pour Homme, Chanel
Inspired by Le Male, J.P. Gaultier
Inspired by Pleasures for Men, Estee Lauder






Mcm yg korang tau, sebelum nie aku ade bg tau yg aku akan sertai kem yg dianjrkan oleh radio KLFM. Alhamdulillah, semuanyer berjalan dngn lancar dan best.
Actually, aku dpt join kem nie pon kira nasib2 jugak sebab aku terdengar iklan pasal kem nie time aku tengah testing handphone yang makcik aku baru beli tu, Sony Ericsson P1i. Sebab tu lah aku dapat join.

Owkhay, meh sini aku citer sikit pasal kem nih, aku pegy kem nie ngn 2 org member skolah aku. Pada awalnye aku sorang je yg dpt pegy sebab lagy 2 org tuh tak register awal. Tapi lepas aku tanya penganjur samada boleh bawa member atau tidak..pihak penganjur bg kebenaran. Baguslah, sebab kat sane aku dah ade geng hehe ;p
So, dapat lah kitorang pergi bertiga.

Bagi aku yg dah join Kem Bestari nie, aku rase kem nih bagus sebab aktiviti2 yg dijalankan bagi kesedaran tentang pentingnya menjaga kemerdekaan Malaysia. Tambah2 lagi politik Malaysia skang nih yg agak tak tentu hala.(Alhamdulillah, dh reda sikit). Biler dengar ceramah yg diorng bg, rupa-rupanya bnyk benda yg aku tak tau pasal Malaysia nih(kekadang aku tertido tyme ceramah…. Ngantok sngt…sorry penceramah hehe :p

Mmg patut pon target peserta utk kem nie ialah remaja yg baya- baya aku 18-25 tahun, yg hanya tau utk rempit,shuffle,lepak dll(kekadang aku melepak jugak hehe :p). Dalam ceramah tu diceritakan mcm mana keadaan Malaysia sebelum hingga selepas merdeka dan mcm mana pemimpin2 negar menangani krisis2 negara yg pada suatu ketika pernah dihentam oleh negara2 maju. Korang semua patut tahu cerita sebenar yg dah berlaku kat Malaysia nih. Lepas dah habis dengar semua ceramah, baru aku Nampak apa yang dah berlaku kat Malaysia nih. Samada korang sedar atau tidak, Negara kita nih sedang dirancang oleh satu-satu pihak supaya Negara kita menjadi negative,negative dan negative. Seeloknya korang cari sendiri info nie di saluran yg betul dan bukannya melaui sms,emel dan surat laying yg kita sendiri tak tahu kesahihannya. Aku sarankan korang cari info di Jabatan Penerangan Malaysia. Kat situ korang boleh Tanya ape saje yg korang musykil. Atau dengan cara lain, korang boleh join Kem Bestari ni utk siri ke-2 kalo tak silap aku bulan Julai. So, rajin2 lew dengar KLFM.

Cukup lah aku cerita pasal isi2 kem tuh. Selain daripada dengar ceramah, mesty la hade aktiviti2 lain. Tapi ape yg hamba Allah mcm aku ni boleh buat kalo ditakdirkan mase2 utk aktiviti2 tuh dh jadi pendek sbb hari hujan. So, ape yg kitorang sempat buat ialah TERJUN SUNGAI… GRRRR… SEJUK SIOT.. pukul 7 pg aku dah terjun sungai sebab dlm bilik air takde air(bilik air dah jadi bilik jew hehehe :p)

Overall kem nih mmg best and yg paling best kitorang dpt facilitator yg klakar and best, CAYA LAH BRO. kat bawah nih ade beberapa gmbr masa kat kem tuh. Kalo korang nk tengok lagy bnyk, korang boleh bkk kat myspace aku, www.myspace.com/apeapejelah08.
Okhay larh sampy sini je aku merepek kerepek pasal kem nih… tata :p












Ada satu petang nih…tengah aku belek-belek barang SONY kat Time Square, tetiba ade satu msg masuk. Msg tuh suroh aku aku URL yg die bg. Bile aku bukak, ghupe-ghupenyew aku kena dating interview kat UITM Shah Alam. Mula- mula aku pelik jugak apsal aku kena dtg interview, then baru aku teringat yg aku pilih course Media and Communication kat dlm boring UPU. Tarikh interview tu 1 hari sebelum majlis persandingan pakcik ak.Fmily aku kena blik awal ke Melaka.
Nasib baik kaklong aku ade, die yg tolong aku. Dulu die student UITM jugak, so, die tau lah jugak selok belok kat dlm UITM yg besau tuh.

Masa intervie kat sana aku terserempak ngn 2 org mamat nih, Apenk(budak smk Cochrane) and Radin(team-mate KL bowling tahun lepas). Mase interview tipu lah kalo aku ckp aku tak nervous. First round die suruh buat essay pasal diri sendiri dalam bahasa inggeris.(pening kejap sbb dah lama tak buat essay lepas habis sekolah hehehe :p. Second round plak, 2 VS 1. NO,NO,NO aku terpaksa bersoal jawab in BI dengan 2 org yg 100% aku tak kenal. Aku org yg ke-5 yg masuk kat dlm bilik interview. Bilik tuh kecik je. Lepas dah settle interview, Perrrgghh punya lah lega. Hilang semua nervous aku huhu:p.

Tibalah mase utk aku balik..mcm yg aku bg tau..Family aku kena balik awal ke Melaka. So takde lah kereta utk kitornang pakai… Nak tak nak kitorang terpaksa lah gunakan public transport.. Mula2 naik bas then naik KTM then naik LRT then baru lah sampai kat rumah aku… Peerrgghhh penat siot.jauh jugak lah.. naseb baik kaklong aku ade…Thanks kaklong :p

Okhay lah sampai sini je aku merepek kerepek..tata :p
Nilai 3…sume org tau kat mana tempat nih. For those yg tak tau, tmpat nih terkenal sbb org ramai ckp barang-barang kat situ dijual dngn harga murah. Org yg nak buat kenduri kahwin pon cari barang kat situ..
Peta Ke Nilai 3


Baru-baru nie pakcik aku shopping kat Nilai 3. shopping utk brng-brng majlis perkahwinan die. Lepas shopping die singgah kat rumah aku..die bg tau kat kitorng yg harga kat Nilai 3 dah mahal. Itu satu hal, lepas die shopping then time nak bayar plak tokey kedai cuba nak tipu die. Tokey kedai tuh caj harga lebih(tak sama dengn harga yg dipaparkan). Yelarh, kalo dah beli barang banyak-banyak susah nak perasan tokey tuh kira mcm mana. Nasib baik pak cik aku suruh tokey kedai tuh kira balik. Lepas dh re-count, mmg ade beza, bnyk jugak lah tokey tu cuba nak tipu..(Aisshh, jual barng kahwin pon mau tipu org ka tokey???)

So, kepada korang yg rase nak pergi shopping kat Nilai 3 berhati-hati lah yerk and kalo boleh suruh tokey kedai tu re-count harga barang yg korang beli. Tapi setakat beli 1 barang je, tak payah lah suruh tokey tuh re-count, nnty tak pasal-pasal kena penampo ngn tokey tu..hehehe :p. okhay lah sampai sini je merepek kerepek..tata.

p/s: tak semua kedai penipu and mahal. Just berhati-hati je :p