Nombor Celcom UOX……jimat woooo :p

, , 2 comments



Aku nk bg tau kat korunk utk jimat….wat pe nk pakai nombor prepaid yg cekik darah..

Act2ly aku baru je pakai handphone last year.. itu pon abg aku yg bagi for hadiah main bowling utk team KL.Thanks yer Alang . So, bile dh ade hp kena le ade nombor. Baru je aku plan nk pegy beli nombor,tetiba kakak aku yg baik hati tanye…(nak nombor tak). Ghupe-ghupenye die ade no lebih. Die dpt nombor free mase kt universiti sedara aku. Dengan muke yg gembira aku jawab NNAAAKKKKKK…. Dapat hp ngn no free..jngn jeleez huhu :p

Aku pon start pakai nombor tu. Mcm biase le bile no baru mesty ade kredit free..aku pon pakai le kdt tu…aku antar msg, call org, kacau org.. hehehe..sorry yerk sape yg kna kacau ngn aku :p Setelah bnyk jugak aku antau msg, aku pon pekse kdt.
Lagy skali aku tersenyum…yaaahuuuu…kdt aku bnyk agy. Ghupe-ghupenye every msg yg aku antau kt berjuta-juta nombor Celcom kena tolak 1 sen je…murah tu. Pastu aku check bile aku antau msg kt rangkaian lain mcm maxis or digi, kena tolak 6sen je…takyah nk wat active ten ke ape ten ke…same je kena tolak 6sen. Tak ke murah namenye tu.

Pastu aku pekse call rate plak… aku wat call seminit kt nombor Celcom.kena tolak 15 sen. Then, aku call nombor maxis and digi, seminit jugak. Aku ingt kena tolak bnyk.ghupe-ghupenyew kena tolak 15sen jugak..
Tak ke murah namenye tu.

Aku pon bagi le tau kt kakak aku yg bg nombor tu. Die pon terperanjat apsal no aku murah sngt. Pastu die buat-buat tanye balik kat aku...(ko betol-betol nk pakai no yg aku bg tu ke?). dengan senyuman yg lebar aku jawab..(mesty le naaakkkk..) sorry le akaq oi..nombor tu adeqmu yg punyer hahaha ;p Neway thanks yerk kakcik

Dalam bulan ogos tahun lepas, I got info that nombor aku ni boleh wat 8pax jugak...[mesty korang piker gile ape Celcom nie,dh bg rate murah lagy mau bagi 8pax.]
Aku pon ape agy,cepat2 le aku active kan. Peerrggh…
Punye le murah die bg rate. Kalo buat call seminit kena tolak 10sen jew. Pastu,kalo antau msg plak kena tolak ½ sen jew. Maknanye kalo dh antau 2 msg baru kena tolak 1 sen. JIMAT Wwwoooooooo :p

So,korang yg still pakai nombor prepaid selain nombor Celcom, cepat-cepat le pegy beli nombor Celcom. Aku juz nk bg korng jimat.[jimat x brmakna kendekut tau,aku x suke org kendekut :p]. aku kekadang kesian kt korng kena tipu ngn marketing plan prabayar(kuning) and terutama skali prabayar(merah). Korang ade astro kat umah kn..kn???
Lu piker lar sendiri… hehe :p

p/s: Celcom x bayau aku satu sen pon..aku juz nak kongsi-kongsi ngn kawan-kawan aku…

2 comments:

lina said...

haaaaaaa, tu lah kau ! dapat phone, sim baru terus kacau orang, hutang tak dibayar lagi neh ! hahahahha :P

SaDdAm said...

hahaha....sorry yerk... kaco org lah hobby kedua aku.. hahaha :p tapikan ...aku hutang ape ek???