Kat post nie aku nak terangkan kenapa barang yang aku jual lagy murah dari pasaran biase…. Aku buat post nie untuk meyakinkan korang yang aku nie jual barang dari sumber yang halal….bukannyer mencuri atau merompak…

(1) aku jalankan bisnez dengan menggunakan internet.
(2) Oleh sebab tu, aku tak perlu nak sewa kedai.
(3) Bile tak sewa kedai, bil elektrik N air tak perlu bayau.
(4) Aku tak payah nak bayau gaji pekerja.

Bila (4) benda kat atas nie aku tak payah nak uruskan..so, dari situ aku dh boleh jimat beribu ringgit… aku tak payah nak kena kan harga yang mahal semata-mata nak cover (4) liability tuh.
Herlow…..post nie aku nak bg basihat kat korang…. Nasihat aku supaya korang berhati2 kalau nak beli Celcom UOX.. baru2 nie sepupu aku kat Melaka baru beli Celcom UOX. Kalau tak silap aku, die beli kat Melaka Sentral.. die bayau RM 20 utk dptkan Celcom UOX…neeeeaaaaa….dah kena tipu…jeng jeng jeng… sepatut nyer die die kena bayau RM 10 je… sepupu aku bg tau kat aku,,, yg akak ejen UOX tuh bg tau kat die kena bayau RM 20 sebab die akan dapat topup RM 10 dan RM 10 lagy Celcom akan masukkan kat no UOX die. Yup..mmg korang akan dpt topup RM10 dan Celcom akan bg RM 10 = RM 20…. Tapi sebenau nyer korang hanya perlu bayau RM 10 utk topup tuh and yang RM 10 dari Celcom tuh Celcom bagy FREE je…biasalah,Celcom kan baik. So, kepada saper-saper yg baru nak amek no Celcom UOX… Berhaty- haty yerk dengan ejen yg suke menipu nih… kepada sesaper yg tak terfikir nk amek no UOX, aku sarankan korang amek cepat.. sbb memang jimat gilew…. Okhayyy…smpy sini je aku merepek kerepek… tata :p



Aku nk bg tau kat korunk utk jimat….wat pe nk pakai nombor prepaid yg cekik darah..

Act2ly aku baru je pakai handphone last year.. itu pon abg aku yg bagi for hadiah main bowling utk team KL.Thanks yer Alang . So, bile dh ade hp kena le ade nombor. Baru je aku plan nk pegy beli nombor,tetiba kakak aku yg baik hati tanye…(nak nombor tak). Ghupe-ghupenye die ade no lebih. Die dpt nombor free mase kt universiti sedara aku. Dengan muke yg gembira aku jawab NNAAAKKKKKK…. Dapat hp ngn no free..jngn jeleez huhu :p

Aku pon start pakai nombor tu. Mcm biase le bile no baru mesty ade kredit free..aku pon pakai le kdt tu…aku antar msg, call org, kacau org.. hehehe..sorry yerk sape yg kna kacau ngn aku :p Setelah bnyk jugak aku antau msg, aku pon pekse kdt.
Lagy skali aku tersenyum…yaaahuuuu…kdt aku bnyk agy. Ghupe-ghupenye every msg yg aku antau kt berjuta-juta nombor Celcom kena tolak 1 sen je…murah tu. Pastu aku check bile aku antau msg kt rangkaian lain mcm maxis or digi, kena tolak 6sen je…takyah nk wat active ten ke ape ten ke…same je kena tolak 6sen. Tak ke murah namenye tu.

Pastu aku pekse call rate plak… aku wat call seminit kt nombor Celcom.kena tolak 15 sen. Then, aku call nombor maxis and digi, seminit jugak. Aku ingt kena tolak bnyk.ghupe-ghupenyew kena tolak 15sen jugak..
Tak ke murah namenye tu.

Aku pon bagi le tau kt kakak aku yg bg nombor tu. Die pon terperanjat apsal no aku murah sngt. Pastu die buat-buat tanye balik kat aku...(ko betol-betol nk pakai no yg aku bg tu ke?). dengan senyuman yg lebar aku jawab..(mesty le naaakkkk..) sorry le akaq oi..nombor tu adeqmu yg punyer hahaha ;p Neway thanks yerk kakcik

Dalam bulan ogos tahun lepas, I got info that nombor aku ni boleh wat 8pax jugak...[mesty korang piker gile ape Celcom nie,dh bg rate murah lagy mau bagi 8pax.]
Aku pon ape agy,cepat2 le aku active kan. Peerrggh…
Punye le murah die bg rate. Kalo buat call seminit kena tolak 10sen jew. Pastu,kalo antau msg plak kena tolak ½ sen jew. Maknanye kalo dh antau 2 msg baru kena tolak 1 sen. JIMAT Wwwoooooooo :p

So,korang yg still pakai nombor prepaid selain nombor Celcom, cepat-cepat le pegy beli nombor Celcom. Aku juz nk bg korng jimat.[jimat x brmakna kendekut tau,aku x suke org kendekut :p]. aku kekadang kesian kt korng kena tipu ngn marketing plan prabayar(kuning) and terutama skali prabayar(merah). Korang ade astro kat umah kn..kn???
Lu piker lar sendiri… hehe :p

p/s: Celcom x bayau aku satu sen pon..aku juz nak kongsi-kongsi ngn kawan-kawan aku…
12/3/09….haha.. nie lah tarikh bebudak yg seumur dengan aku tunggu2… tarikh untuk amek result SPM 2008. hari tu aku amek result kat SMK COCHRANE(sekolah yg ade lift uh..huhu :p).
Aku datng dalam pukul 10.30 pagi…dari jauh aku dh nmpk bebudak tengah lepak kt luar skolah sbb result tak boleh amek agy time tuh. Diorang sume dh lain..almaklumlah dh abes skolah…
Mcm2 jenis warna and style rambut ade… kalo time skolah korang wat mcm tuh,dh lama cekgu Syukor potong..haha..

Lepas aku borak2 ngn bebudak tuh.. aku pegy amek majalah skolah… lepas dibelek-belek majalah tu,akhirnya aku jumpa satu gambau..muka seorang budak lelaki yg rambutnye pendek dan kulitnye agak gelap jugak lah..haha.. itulah aku.. MAKK aiiiii bkn main gelap agy muke aku…tuh sume penangan pegy kawad kaki KRS tahun lepas..(aku budk BOMBA tp diimport ke KRS) kalo tak silap aku,sesi amek gambau majalah sekolah seminggu lepas pertandingan kawad kaki zon pudu abes. Itu le sbb nye warna gelap kulit aku nih bertambah.hehe. Tapi kira berbaloi jugak lah kulit aku jd gelap..sbb kitorang dh pecahkan rekod 4 tahun tak pernah menang..kitorng dpt no 3 zon pudu..huhu :p

Akhirnyew..result SPM dh boleh amek… mcm biase lah.. kena lah beratur .. aku tak beratur..sbb aku nak amek result aku last last…haha… sementara tunggu member2 kelas aku amek result..Aku sempat amek gambau diorang..





3 mamat yg takmo amek result..huhu :p

















































































































































































































Kepada yg Berjaya.. aku ucapkan tahniah.. kepada yg kurang Berjaya… takper..jangn putus asa..bnyk lgy exam yg korang akan tempuhi… okhay lah..sampai sini je aku merepek kerepek…kalo ade mase aku merepek lagy…tata :p