Assalamualaikum.... first skali aku nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri(sory lambat wish) kepada keluargaku tg tercinta, kawan-kawan dan juge semua umat Islam yang sudi ke blog aku yg tak seberapa nie.. urmm.. aku memohon ampun dan maaf kalo ade terkasar bahase kat korang ataupon terkecik kan aty korang... itu sume dilakukan tanpa disengajakan tau....


Amacam raya tahun nie?? ade kelainan?? bg aku, taun nie ade kelainan sikit.... sebab aku beraya tahun nie sebagai seorng student Kolej Poly-tech Mara, biasenye sebagai pelajar sekolah..heheh. Dan kelainan yang paling besau skali..aku beraya sebagai seorng pakcik ataupun paksu ataupun busu... hahaha aku dh tue... :p Aku dpt pangkat baru nie selepas lahirnya seorang baby kecik yang comel(ank buah le) lebih kurang sebulan yang lepas. So, bdk kecik comel nie lah yang membuatkan aku dpt pangkat dan terasa tue sikit :)

Macam mana ngan duit raya korang??? banyak??? urm... duit raye aku takde lah banyk sangat, tapi cukuplah utk beli eskem pop pop and lolipop :p almaklumlah, bile dah besar nie, duit raye yang dapat akan berkurang and sampai satu mase aku plak yang kena bagy duit raye.

urmm.. aku rase smpy sini je post aku kali nie... no idea lah.. hehehe.. skali lagy aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua.... tata :p


Urm.. kali nie aku nak kongsi sikit info pasal H1N1.

Hari nie, saat nie.. sebanyak 73 kes kematian telah direkodkan. Dijangkakan 5 juta rakyat malaysia akan dijangkiti oleh virus nih.. maknanya berapakah peratus kau dan kau dan aku akan dijangkiti... kira sendiri lah ek..

Babi.. oppss.. aku bkn mencarut yerk.. sesungguhnya aku sedang berpuasa :)
itu adalah nama binatang yang rajin mencipta virus-virus baru dan disebarkan kepada manusia. Dan utk menambahkan masalah lagy.... vaksin untuk virus-virus nie amat sukar utk dicari. Seblum nie kita pernah dikejutkan dengan sejenis virus yang diberi nama manja iaitu JE. Nama panjang aku tak ingtlah plak.. JE nie asal usulnya ada kaitan dengan Babi jugak. Dan sekarang nie kita dikejutkan plak dengan penyakit baru yg bernama Selesema Babi atau nama manjanye H1N1.

Ape virus H1N1 nie? korang tau ke?? dah baca dengan terperinci?? adakah virus nie dicipta dengan sengaja untuk kepentingan sesetengah pihak?
sebagai contoh Mak Cik Salmah sengaja meletakkan julap ke dalam masi lemak yg dijualnya supaya ramai org akan sakit perut dan mendapatkan rawatan di klinik kesihatan yg dimiliki oleh adiknya sendiri..
ha.. harap2 korang faham contoh yang aku bagi tu.

Untuk menambahkan pengetahuan korang tentang virus H1N1 nie.. satu ebook telah dicipta dan diberikan secara percuma kepada org ramai.... korang boleh download ebook nie secara percuma.

Perlu ke download buku nie?? bagi aku, perlu... sebab lepas korang download korang akan dapat extra info tentang virus H1N1. Pastu, kat dalam ebook tu ade contact number org yang jual mask atau penutup hidung dan mulut. Macam yang korang tau, mask salah satu benda yang penting buat masa skarang nih. Kalau menurut dari ebook tu, harga mask yg dijual lebih murah dari pasaran. Dan kalau korang jenis otak bisnes.. korang boleh buat bisnes jual mask... :)

Lagi satu, untuk mereka dan mereka yang nak cuba berjinak-jinak dengan program pay per lead.. pihak penulis ebook nie sedang menjalankan program Pay Per Lead. Korang boleh cuba mendapatkan pendapatan secara online dengan program nie. Ape yang korang kena buat ialah, daftar sebagai agen promosi Pay Per Lead.. pastu korang hanya menjemput dan menyebarkan ebook percuma nih kat kawan-kawan atau sedara-mara korang.

Bagi setiap email yang di daftarkan melalui link korang, korang akan dapat komisyen sebanyak RM0.20 per email. Maknanya kalau korang berjaya buat 50 lead(email) ... korang akan dibayar RM10(duit free tu... :p) minimum payout ialah RM10.

So, kalau korang berminat.. korang boleh klik banner kat atas tu utk dapatkan ebook nie secara percuma dan daftar sebagai ajen promosi Pay Per Lead. Selamat menjana duit dari internet... :)

tata :p





Pay Per Lead... Apa itu Pay Per Lead? Siapa yang reka Pay Per Lead? Betul ke Pay Per Lead nih??tak tipu kew?? boleh percaya ke?? Apa untungnya Pay Per Lead?? Skim cepat kaya ke??... aisshh.. bile mau kasi terangkan daaa... asik2 soalan je.. ehhehe :)

Okhay, Pay Per Lead tu salah satu perkara yg berkaitan dengan internet marketing. Dan bile dah berkaitan, sudah tentu salah satu cara utk dapatkan duit secara online

Siapa yang reka Pay Per Lead?
haha.. utk soalan nie.. aku minta maap sbb aku sndiri tak tau sape perekanya.. hihi :p

Betul ke Pay Per Lead nih??
ha.. kalo soalan nie boleh jawab sikt2. pengikut pemahaman dan pemerhatian aku yg sekian agak lama :) Pay Per Lead nih satu program yg tak tipu org, tak aniaya orang... senang citer satu benda yang sah disisi undang-undang. So, jangan lah risau utk menyertai program Pay Per Lead nie. tapi still kena berhati-hati, almaklum lah.. kat dunia nie ade spesis penipu tegar yg mmg dah tak tau nk buat ape lagy ngn diorang nih.. aiishhh....

Ape untungnya join Pay Per Lead nih?
Pay Per Lead nie satu Program yang memberikan win-win situasion. Maknanyer, penganjur Pay Per Lead akan dapat keuntungan dari aspek tertentu, peserta program Pay Per Lead pulak akan dapat keuntungan dari aspek tertentu. Apa aspek tertentu tu?? Penganjur program akan dapat bina 'mailing list'. nie bermaksud, penganjur dapat menambah jumlah prospek(bakal pelanggan) utk produk jualannya akan datang. Peserta program pula dapat keuntngan dari segi komisen yang dibayar oleh penganjur. Antara contoh komisen yg dibayar ialah

1 Lead = RM 0.25 sen, RM o.40, RM 0.50, dan yg paling tinggi aku pernah jumpa RM 1.00.

komisen akan dibayar bergantung kepada berapa banyak Lead yang peserta bawa. Bagaimana pun, peserta program perlu melepasi had minimum pembayaran komisen.
Sebagai contoh, Ali akan dibayar komisen jika dia berjaya membawa 30 Lead keatas yang berharga RM 1.00 Per Lead. Dalam erti lain, komisen minimum yg akan diterima oleh Ali ialah RM 30.(sape nk bg 30 hengget free2 je.. mintak kat kakak pon blum tentu dapat :p)

Pay Per Lead skim cepat kaya??

Ramai yg still keliru dan anggap Pay Per Lead nie serupa macam skim cepat kaya.. dengan hati yang gumbira, aku nak ingatkan, Pay Per Lead tak sama macam skim cepat kaya. Ianya PERCUMA utk disertai..

Ha.. nampaknye aku dah jawab soalan yang aku sendiri bagi tadi..hehehe :)
harap2, dapatlah bantu sesape yg nak tau apa itu Pay Per Lead.
walaupun nie basic, tapi aku kompem.. ramai yg still blur termasuklah aku skali :)

sampai sini je lah post aku... kalo ade mase terluang aku buat post tentang affiliate plak.. maklumlah, skang nie tengah busy dengan mid-term... aduyaiii... pening pale aku...hehe
tata :p

Hari Khamis minggu lepas ada pertandingan bowling di Berjaya Times Square Kuala Lumpur. Kalau ikut jadual, pertandingan nie start pukul 8 malam. tapi oleh sebab ade problem, pertandingan nie start lmbt sikit. Salah satu problemnye ialah lane rosak secara tiba-tiba sebelum pertandingan bermula. Tak boleh nak salah kan pihak Ampang Superbowl sebab hal nie berlaku tanpa disengajakan dan secara tiba-tiba. Jadi, terpaksalah buat perubahan jumlah ahli satu kumpulan. Ahli-ahli kumpulan yang ada kat lane rosak tu terpaksa dipecah-pecahkan masuk ke kumpulan lain.. -Kesian korang.. nak buat camne,dah nasib..

Pertandingan nie melibatkan pelajar-pelajar asrama semester 1 Kolej Poly-Tech Mara Kuala Lumpur. Hampir 100 org pelajar terlibat. Beberapa orang VIP pon datang. Hadiah yg dipertandingkan ialah hamper, tempat 1st, 2nd ,3rd . Kumpulan VIP telah memnangi tempat ketiga. Tempat kedua dan pertama dimenangi kumpulan pelajar… Kumpulan aku,, no-4… huaaaaa :( hehheehe :p

Okhay lah, kalo ade mase aku tepekkan gambau kat sini yerk.. tata :p




Haha.. punye lah dh lama start puasa, aku baru nk wish happy fasting… :) sory lah… sejak kebelakangan nie aku agak kekurangn masa. Banyak benda yg aku nk tulis kat blog nie, tapi ke-busy-an melanda aku. Ade assignment yg kena hantar + quiz. Aduhh..
Tapi akhirnya, aku sempat jugak curik masa untuk buat post nie. Yeaayy..



Alhamdulillah, dah masuk hari ke-7 semua umat islam berpuasa. Maknanya tinggal lebih kurang 23 ramadhan je lagy dan tinggal lebih kurang 23 malam je lagy utk kita berterawih. Ada penuh jugak ka korang punya puasa?? Ada penuh jugak ka korang punya terawih. Hehehe, harap2 penuh lah yerk.



Setiap kali bulan puasa, aku akan teringat zaman aku muda-muda dulu(mase kecik lew :p). aku start belajar puasa setengah hari dulu… Then baru puasa 1 hari. Best siot puasa setengah hari, kakak and abang aku boleh tengok aku makan je, tapi diorang tak boleh join hahahaha. Tapi perasaan best tu time kecik-kecik je lah, bile dh besar nie rasa rugi plak. Kalau aku puasa penuh.. mesti saham pahala aku tinggi skarang nih :)
Untuk bagi aku semangat supaya aku puasa 1 hari, ayah aku buat deal. Kalau aku puasa penuh, aku akan dapat duit raya lebih. So, bile ayah dh bagi tau mcm tu, aku pun ape lagi. Sapulah peluang yg ade.(huhu,mata duitan bdk kecik tu). Aku pon start puasa penuh 1 hari. Lepas 1 hari tambah 1 hari tambah 1 hari….cukuplah sebulan aku berpuasa. Akhirnya tercapai jugak impian ayah aku utk tengok anak die puasa penuh (bangga-bangga haha)



Setiap kali bulan puasa jugak lah aku akan teringat benda2 yg kelakar. Ape benda, benda yg kelakar tu?? Haha bile aku terlupa yg aku tengah berpuasa. Ada satu hari tu, kat rumah aku ade gula2… dengan selamba aku amek gula2 tu, then dengan sopan aku membuka plastic gula2..dan dengan sopan juga aku menyuap gula2 tu masuk ke dalam mulut.. lepas berguling-guling gula2 tu kat dlm mulut aku, baru aku teringat yg time tu bulan puasa.haha. bile dh teringat, cepat2 aku buang gula2 tu + kumur mulut. Aku tak ingat pulak ape perisa gula2 tuh.hehehe
Aku kompem korang,korang dan korang mesty pernah ter makan time bulan puasa. Nasib baiklah kalo kite terlupa yg kita tengah puasa and kita termakan sesuatu, tak membatalkan puasa kita. Kalo tak, tak pasal-pasal dh kena ganti puasa. Tapi janganlah pulak korang makan then korang ckp terlupa… itu nama nye penipu.



Urmm.. okhaylah sampai sini je aku berceloteh pasal bulan puasa nie. Sbelum tu, ustaz aku pernah ingatkan.. org yg baik akan gembira bile ramadhan tiba dan akan sedih bile ramadhan pergi. Adakah aku, korang korang dan korang tergolong dlm golongan nie?? Fikir lah sendiri yerk. Aku nak ucapkan selamat berbuka puasa .. and jangan lupa bace niat utk esk. Tata :p



p/s: aku puasa bukan sbb duit semata-mata tau.. harap maklum :)
hai..
sebelum ni agak lama promosi pendaftaran untuk ejen topup berjalan.. iaitu RM30.00.
Post kali nie aku nak bg tau yg Promosi tu telah ditamatkan dan harga telah dinaikkan menjadi RM40.00.
kepada yg dah register masa promosi dijalankan, tahniah krana sekurang-kurang nye korang dah jimat RM1o :)
kepada yg belum daftar dan berminat nak jadi penjual topup...korang boleh contact aku. dan untuk menyenangkan korang untuk faham tentang topup dan Ereload nie, aku dh siapkan satu blog utk korang buat rujukan.. korang boleh bukak blog nie>>>
Harap-harap korang boleh bertambah faham.. and kalo ade problem.. korang boleh sms/call aku terus. sekian :)
Dlm post nie ade satu tips utk korang kalo handphone korang secara tiba-tiba berenang kat dlm air(masuk air le :p). So, lepas nie kalo ade sesiapa yg handphone nye masuk air.. gunakan lah tips ni…


1) First skali, JANGAN PANIK. Jngn fikir ‘aduh, rosaklah handphone aku kalo dh masuk air….’ Nak kena repair kat kedai… duit nak kena kluar… STOP!! Tak payah nak fikir tu dulu.. ape yang penting kerjasama..eh silap.. ape yg penting ialah korang cepat-cepat celup tangan korang kat dlm air tu then bawak keluar handphone korang.

2) Dengan tindakan tadi, korang masih ade peluang tak payah hantar repair kat kedai… kan dah boleh jimat( dh bnyk kali aku pesan… jimat tak semestinya kendekut….aku kurang gemar dengn org kendekut :p).

3) Biler handphone tuh dah ade kat tangan korang, cepat-cepatlah cabut bateri. Sama seperti kalau kereta rosak, korang kena putuskan sumber tenaga utk mengelakkan kerosakan yg teruk.

4) Lepas dah cabut bateri, keluarkan sim kad korang dan keringkan nye. Cara ini utk mengelakkan korang kehilangan no telefon awek-awek korang :p

5) Lepas tu, keringkan pula handphone korang. Seeloknya gunakan kain yg serap air. Ini kerana handphone korang perlu dlm keadaan kering 100% sebelum disambungkan sumber tenaga bateri. Untuk memudahkan lagi proses pengeringan, korang gunalah menatang yg korang slalu guna lepas mandi(ladies), hair dryer. Tapi jngn lah sampai panas korang tembak handphone tu dengan hair dryer. Tak pasal-pasal rosak benda lain.

Ok.. tu je tips aku nak bg stakat nie.. pokok nye… kalo handphone termasuk kat dalam air… cepat2 keluar kan.. still boleh diselamatkan lagy.. oklah..sampai sini je aku merepek kerepek.. tata :p
Ha… aku nak bagi tau kat korang yg ade satu program baru utk korang-korang yang ade Facebook, Myspace, Friendster, Tagged, Hi5 dll.. nilah program yg sesuai utk korang cuba dapatkan duit dari internet.

Kalau korang perasan, kat Myspace ade bebudak yg buat komuniti atau group masing masing. Tujuannya nak rapatkan silaturahim dan setiap minggu atau setiap bulan akan ade aktiviti atau keluar gy jalan2 kat KL ramai-ramai. Tapi ape yg korang dapat bile join komuniti tu?? Maybe dpt lagi ramai kawan… tapi korang kena kluar duit.. then habis.

Post kali nie aku nak citer skit komuniti yang best. Komuniti nie kalo korang join ,korang akan dapat lebih dari 20 produk ebook dan panduan. And yg paling best skali, korang akan dapat Adobe Photoshop yg full upgrade.. Fees utk join hanya Rm49.90 shaja utk seumur hidup. Mcm yang aku bg tau, korang bayar RM49.90 then korang akan dapt lebih 20 produk + Adobe Photoshop secara percuma. Ataupun dari sudut pandangan lain. Korang beli produk-produk tuh dengan harga RM49.90 sahaja. Takkan rugi pon. Aku join ni pon sebb aku mmg tengah cari produk-produk yg dapat free tuh.

Disamping dapat produk FREE. Korang boleh dapat duit dengan Komuniti nih..
Kalau korang dapat ajak sorang member utk join komuniti nih, pihak admin akan bagi komisen kat korang. Sebagai tanda terima kasih lah sbb ramaikan ahli.
KLIK SINI

Kalau korang rase macam berminat nak join, korang boleh bagi tau kat aku…
And kalau korang join under aku… ade special diskaun utk korang… BETUL.. ADA SPECIAL DISKAUN UTK SESIAPE YG JOIN UNDER AKU.. korang boleh klik kat banner utk daftar… tapi korang kena bank in kat akaun admin dulu.. then baru isi form..
Kalau nak tau SPECIAL DISKAUN tu.. korang boleh contact aku guna yahoo messenger(ade kat tepi tu) ataupon korang boleh menjerit kat shoutbox aku.. hehheh :p





Hehehe :p akhirnya impian aku utk mendengar kata-kata hikmat Dr. Irfan Khairi secara Live tercapai juge… beberapa minggu yg lepas , aku pergi seminar hasil kerjasama Dr. Irfan Khairi, Dr. Azman Ching, Mr. Allen dan peoplelogy.net

Pada mulanya aku dpt emel invitation dr pihak Dr. Irfan. Pada hari Selasa. Ape lagi… inilah peluang yg aku tunggu-tunggu… tanpa berlengah, aku cepat2 hantar sms daftar utk booking tempat… keesokan hari nya aku dapat emel pengesahan. Yahooooo… dapt jugak jumpe Dr Irfan.
Tempat seminar tuh di Hotel Cititel Kuala lumpur, sebelah Mid Valley. Kalo ikut jadual, seminar tuh selama 2 jam bermula pada pukul 8 malam hingga 10 malam… tapi telah dilanjutkan hingga 11.30 malam. Dan utk pengetahuan korang.. seminar tu Percuma.. ya mmg percuma…



Free Of Charge bak kata org putih :)
Dalam seminar tuh aku dapat jugak tips-tips percuma yg diberikan oleh Dr Irfan dan Dr Azman.. Bg aku.. mmg tak rugi luangkan masa utk pergi seminar tuh..

Kepada korang yg teringin nak pergi seminar tu ghajin-ghajin le bukak website nie… http://www.peoplelogy.net/ atau http://www.irfankhairi.com/ kat situ ade info kalo ade seminar lagi.

Okhaylah sampai sini je aku berceloteh.. :p
PROMOSI !!!!

ONEDROP PERFUME RM 20 SEKOTAK (biasa)
ONEDROP PERFUME RM 24 SEKOTAK (celebrities)

PELUANG BERNIAGA DI BAZAAR… HANYA RM 200


Lebih kurang mcm ni lah emel yg aku dapat dari sender yg aku tak kenali… maknanye emel nie ade kat spam box aku… lepas aku bace emel tu dlm hati aku cakap…
‘wah, gile punyer offer nih… bukan main murah lagi die bagi harga…. Boleh kaya aku lepas nih…(smbil tersenyum :p)..

tak sabar rasanyer nak amek stok baru … tapi entah mcm mana aku boleh terlupa nak amek no handphone sender tuh… ‘takpe lah, lepas nie on9 boleh amek…’ bile balik umah, aku pon bincang ngn kakak aku pasal tawaran ‘menarik’ nih… tapi kakak aku kurang percaya…

keesokan hari nye aku pun on9 lagi… aku bace emel tawaran tu dengan teliti… mmg nampak ok je… ade nama manusia, ade no telefon, ade no akaun bank… ermm nmpk ok je emel nih.. mmg tawaran betul lah kowt… biler aku balik rumah,(aku on9 kat luar) baru aku teringat yg aku tak ambik lagi no telefon sender emel tu lagi.. aiiisshhh slalu lupe je…’Takper lah.. lepas nie on9 cepat-cepat save no orang tu’

biler aku on9, aku dapat lagi emel pasal onedrop perfume…. Tapi kali ni lain sikit.. emel tu bg tau yg org tu tak dapat dihubungi lepas duit dah bankin…(emel foward).. tak lama lepas tu, aku dapat emel amaran supaya tidak tertipu dengan sebarang tawaran sebelum nie… Nama org yg buat tawaran gile tu takde dlm senarai ejen… tergamam aku kejap lepas baca emel tuh… aku terfikir, patut lah aku slalu terlupe nak simpan no telefon penipu tu… Alhamdulillah aku tak terkena….

Dalam emel forward tu ade yg bagi tau yg die dah kena tipu RM 200 lebih.. duit dah bankin tapi barang tak dapat… kesian akak tuh… itu baru sorang… kalo 10, 100,1000 orang?? Tak ke kaya penipu tu… tapi mangsa-mangsa tu dah sepakat utk buat police report and tunggu mase je nak tangkap penipu tu… silap hari bulan keluar Utusan Malaysia yang bertajuk’Ejen Onedrop Perfume Penipu Ditahan’ Maybe time tu baru die sedar yg tak guna dapat duit banyak-banyak hasil daripada menipu orang kalo duduk kat penjara….

Kat bawah nie ade beberapa info pasal Penipu tu:
NAMA: sharifah alawiyah syed hood
atau
sharifah farisha
ALAMAT: tinggal kt Stulang Baru johor
.
antara emel yg aku terima:
'ni betul ke tidak?? sy dh masukkan duit tetiba minah ni senyap macam tu aje..telefon pun x angkat..sedap2 ambil duit orang, offer macam2. harap2 org lain x terpedaya..ataupun saya sorg je yang terkena??'
&
'penipu yg bernama sharifah alawiyah.sharifah farisha...............tgu dlm paper nama u akan di keluarkan ya.................baik pulangkan duit kami semua!!!!!'
.
kepada yg terkena, aku bersimpati dngn korang..
yg lain, harap2 berhati-hati lah yer :)
Kolej Poly-Tech Mara… hahaha itu le nama kolej tmpat aku belajau. Actually dh 1 bulan lebih aku jadi warga KPTM. Kelas aku start 2/6/09 haritu. Seminggu sebelum kelas start sume student baru dah kena dtg kat KPTM untuk sesi Orientasi… Mula-mula aku ingt lepas antau borang daftar pada 26/05.. kena tunggu 2/6/09 utk pegy kelas… ghupe-ghupe nyew dari hari Rabu 27/5 sampai le hari Sabtu 30/5 dah start program Orientasi…. Arrrggghhh ghosak program aku utk minggu tu… Dah le ade hari yang sampai malam program nye… Tapi takpe, itu le kewajiban seorang student baru mcm aku nie.. mmg tak rugi pon join sesi Orientasi tu.. BEST,BEST,BEST …. Sometime faci akn buat ko tension, sometime sedih, sometime jadi giler-giler.. mmg package :p Susah le nak cerita.. korang tengok le gambau yg ade kat bawah tuh… selebihnye ade kat Myspace aku….(sorry gambau blur- blur :p)


Nie lah family aku... papa kena duk depan.. haha :p
Nie plak nenek(faci) utk anak2 aku huhu :p
kahwen tak cukop bajet.. surat khabar pown jadi :)

p/s: kepada bebudak baru yg akan masuk KPTM KL utk Julai intake… aku ucapkan . . . slamat datang yer.. tyme korang Orientasi.. bebudak Mei intake tengah cuti huhu :p
(daftar ejen jual topup)
Agak lama jugak promosi ini berjalan... utk pengetahuan korang.. harga promosi ini akan dinaikkan tidak lama lagi... so, aku harap korang menggunakan kesempatan yg ade.. jngn berlengah lagi..
sebarang soalan boleh tanya aku di yahoo messenger atau di shoutbox atau pun korang call/sms je aku...
saddam
013-2996375
(daftar ejen jual topup)
baru-baru nie aku ade contact pihak shafaries enterprise utk bertanya kan pasal promosi nie...
dan utk pengetahuan korang promosi ni masih berjalan walaupun telah masuk bulan Jun...
tarikh tamat promosi ni masih belum diketahui....
so kpda sesape yg tak daftar sebagai ejen Shafaries Ent. korang boleh lah daftar skarang dengn harga Promosi Rm30 shj sekali seumur hidup.....

Call/sms : saddam
0132996375
sebelum ni ade jugak yg tanya pasal nokia e75.....
actually harga henset akan berubah setiap 2 minggu....
pada hari ni secara rasmi nye promosi nokia e75 telah ditamatkan...
jika ada promosi-promosi lain, aku akan postkan kat sini, so rajin-rajin lah bukak blog aku ataupun jadi follower...

kalau nak tau harga bagi henset nokia e75 atau henset2 jenama lain seperti
sony ericsson,asus,acer,samsung
...korang boleh tanya kat shout box atau sms je no aku ok..

Baiklah... oleh kerana Syarikat Shafaries menjalankan Promosi....

aku pon nak jugak berikan tawaran istimewa kepada pembaca-pembaca blog aku..

Tawaran aku utk korang ialah sebuah handphone yg sedang hangat dipopularkan oleh Syarikat Nokia iaitu NOKIA E75.
RM 1850

So, kepada org-org bisnez nie lah salah satu model handphone yg sesuai...

Kalau berminat...sila SMS/Call aku terus yer..

013-2996375

*serious buyer only

*setakat nie jualan hanya by hand



salam...post nie sesuai utk mereka yg frust sebab tak sempat nak daftar jadi ejen topup jutaones.com masa promotion....
Jngn risau, skarang nie terdapat lagi satu syarikat topup iaitu Shafaries Enterprise sedang jalankan PROMOSI bln MEI.
Buat masa skarang nih, harga utk daftar sebagai ejen topup hanya RM30....Harga asal ialah RM50...maknanyer kalo korang daftar skarang ...korang boleh jimat RM20
(boleh bawak awek tengok wayang huhu ;p)
So, kepada sesaper yg berminat utk daftar sebagai ejen dibawah kelolaan syarikat Shafaries Enterprise...korang boleh SMS aku terus..
013-2996375
aku akan terangkan melalui SMS..kalo nak kol pon dialu-alukan.
Cepat...jngn lepaskan PROMOSI nie..

Eload System- Topup Kredit Serendah RM3.00 serendah RM3

Untuk pengetahuan korang...promosi RM25 oleh syarikat topup iaitu jutaones.com telah tamat pada 15/5/09 yg lepas. Ini bermakna, harga utk mendaftar sebagai ejen telah dinaikkan semula kembali ke harga asal iaitu RM40 seumur hidup.. kelebihan apabila berdaftar sebagai ejen telah aku bg tau dlm post sebelum nie.
Kepada yg ingin mendaftar...
JOM STREAMYX

INGIN DAPATKAN TALIAN STREAMYX DI RUMAH ATAU DI PEJABAT

HUBUNGI AKU SEGERA!!!
013-2996375
*Pemasangan cepat*



ada satu hari ni, aku kena pergi sekolah diatas beberapa urusan.. aku pon keluar rumah seperti biasa dan manaiki lrt sehigga sampai di stesen Maluri. Dalam perjalanan aku ke sekolah, sedang aku melintas jalan untuk ke jaya jusco(jalan shortcut) tetiba ade dua org mamat tegur aku then die panggil aku seolah-olah nak bertanyakan sesuatu. Sorang mamat tu tengah berdiri dan sorang lagi tengah duduk kat atas motor sambil enjin moto dihidupkan. Tapi yg bercakap ngn aku hanya mamat yg duduk kat atas motor je. Ayat die lebih kurang macm nie :

mamat 1: boy nak mintak tlng skit boleh?
Aku : mintak tlng ape?
Mamat 1: kitorang sebenarnye tengah cari kerja, kawan kitorang ade bg alamat tapi tak jumpelah. Boleh tolong call kan nombor nie tak?
Aku : ape nombor nye?

dengan baiknya aku kluarkan henset aku, tengah aku mendail no tuh baru aku teringat….ARRHHH, nie sume tektik lama…aku pon cari alasan mcm mana bla dr mamat2 penipu tuh…then aku teringat yg kredit fon aku ade 10sen je..
(kalo guna uox boleh maen msg lagi tau ekekek :p)
Then aku pon ckp:

Aku : alamak bang, kredit saya takde lah…lupe nak topup..
Mamat 1: huh?? Takpe-takpe kitorang ade sim card..henset rosak tu yang bawak sim card je..

ADUH…mcm mana nak lari ni???!!!! Tengah die belek2 cari sim card die… aku pon ckp

Aku : sory lah bang…tak dpt nak tolong…saya dh lmbat nih…
Mamat 1 : eh ,tunggulah plz..plz…



kalau aku bagi fon aku kat tangn die utk dipinjam... kompem-kompem die akan lesap...

Dengn langkah yg laju aku jalan je…biler aku toleh ke belakang,dr jauh aku nmpk diorng tengah nak try sorang perempuan plak…oleh kerana nak cepat,aku hanya doakan supaya akak tuh tak kena tipu. Perkara yg menampakkan diorang tuh penipu ialah:

1) teknik yg diorang gunakan boleh dikatakan zaman parameswara punyer
Sbb skarang nie dh berlambak public phone lah.
2) pakaian yg diorng pakai tak menampakkan seseorg yg sedang cari kerja
Sbb mana ade org cari keje pakai jeans and tshirt…aduhh..

Info tambahan:
Motor yg digunakan warna merah dan putih..

So, kepada sesaper yg selalu ulang alik dr LRT hingga ke jaya jusco Maluri…berhati-hati lah yerk.. skarang nih penanam anggur(penganggur) dh banyk kat Malaysia nih.
p/s:Alhamdulillah aku terselamat drpda agenda buruk diorang ..
1)JUS KISMIS
2)MINYAK BIJI ANGGUR
3)GREEN TEA COLOSTRUM(PROMOSI)
Hai…dalam post nie aku nak citer skit pasal kesihatan…
susu Green Tea Colostrum(GTC)… GTC sebenaunye bkn ubat…benda ni minuman kesihatan… minuman kesihatan dengan ubat berbeza tau… minuman kesihatan …mcm air susu biase je…

Sedara mara aku sume nye minum susu nih…termasuk lah aku skali.. susu nie bnyk kebaikan die…contohnye.. adeq sepupu aku sorang nih ade masalah kulit… lebih kurang macm kudis lah….
Sebelum die minum GTC kulit die terok jugak lah.. tapi lepas die minum, kulit die jd okhay..bkn lah okhay 100%.. tapi mmg ade positive effect… kudis die dh kurang and kulit die pon dh licin skit.

kalo korang nak tau lagy lanjut pasal susu ni.. korang boleh bukak laman web GTC. Atau pun korang boleh dengar kat radio Ikim fm setiap hari khamis… korang boleh dengar sendiri mak cik aku, Dr. Hajah Rosni Binti Adam bercerita tentang kebaikan GTC secara ON-AIR.(kekadang org lain)




1)Jus Kismis


Khas untuk masalah-masalah seperti asma, batuk yang berlarutan, tonsil, kencing manis, darah tinggi, insomnia, keletihan, anak-anak yang degil dan sebagainya..

280 ml : RM 28.00
550 ml : RM 49.00

*Keluaran Muslimah Shop


MAKLUMAT LANJUT
<<>>

2)Minyak Biji Anggur



1)Menguatkan sistem imun anda
2)Menurunkan paras kolestrol
3)Menghalang pembentukan darah beku
4)Memusnahkan radikal bebas yang berbahaya.

1 Botol 60 biji : RM 59.00

*Keluaran Muslimah Shop

MAKLUMAT LANJUT
<<>>



3)Green Tea Colostrum
(BUKAN UBAT TAPI MUJARAB)

1 kotak (10 sachet) : RM 35.00
Pakej 3 kotak (30 sachet) : RM 94.90


PROMOSI:
KALAU NAK CUBA PRODUK NIE.. AKU JUAL HARGA MURAH KAT KORANG….

1 KOTAK(10 sachet) RM 33
3 kotak(30 sachet) RM 85

Harga promosi ni sehingga…20/5/09


P/s: Setakat ni aku hanya hantar pesanan di sekitar flat sri
johor.Kalau korang berada di luar kawasan flat sri
johor…korang call aku dulu okhay :p


(1)Antioksidan terbaik
(2)Menguatkan system imun
(3)Meransang pertumbuhan sel


Mengapa gabungkan colostrum dengan green tea?

*Colostrum adalah satu produk yang baik dan hangat di pasaran kerana ia mengandungi 2 faktor yang penting iaitu IgG dan factor pertumbuhan. IgG menambahkan daya ketahanan badan(imun) yang amat diperlukan oleh badan kita untuk melawan segala jangkitan virus dan bacteria dari luar. Manakala factor pertumbuhan pula membina balik sel sel yang rosak akibat factor luaran tadi sehingga dikatakan boleh memulihkan pancreas yang rosak punca kepada penyakit kencing manis. Tetapi badan kita juga memerlukan antioksidan untuk melawan radikal bebas yang terhasil dalam badan kita. Bahan yang mengandungi antioksidan yang terbaik ialah green tea iaitu 100 kali lebih baik dari Vitamin C dan 25 kali dari Vitamin E…Sebab itulah kita memilih Green Tea sebagai pelengkap kepada Colostrum.






Apakah kebaikan green tea colostrum?

· Kaya dengan antioksidan
· Berupaya melawan virus
· Melambatkan proses penuaan
· Mengurangkan tekanan darah tinggi
· Mengurangkan aras gula darah
· Berupaya mencegah sel arah
· Menurunkan aras kolestrol
· Menggalak pembakaran lemak di vescara
· Memperkuat daya ingatan dan menajamkan tumpuan
· Imbang dan mantap system imun yang utuh
· Memperkaya antibody tubuh
· Memperkaya nutrisi yang diperlukan tubuh
· Membantu proses pemulihan tulang, otot,tisu saraf, tisu penyambung,rawan dan kulit(factor pertumbuhan)
· Meransang kecantikan kulit
· Memperkuat daya fungsi tubuh dan menyumbang tenaga kepada tubuh.


Apakah factor utama yang menjadikan green tea colostrum istimewa?

*Anti-oksidan
*Imunoglobulin(IgG)
*Faktor pertumbuhan

Bagi individu yang menerima rawatan,adakah ubat hospital tidak diperlukan lagi?

Bagi individu yang menghidapi apa-apa penyakit dinasihatkan terus mengambil ubat sehinggalah terasa apa-apa perubahan pada diri hendaklah terus merujuk kepada doctor. Doktor anda akan mengesyorkan dos ubatan yang bersesuaian.

Sebagai contoh

Katakan bagi pesakit diabetis, ketika mengamalkan minum GTC mereka dinasihatkan terus mengambil ubat yang dibekalkan oleh hospital tetapi sekiranya berlaku ‘hypo’(kekurangan gula) hendaklah rujuk kepada doctor dan doctor akan mengurangkan dos ubat. Fenomena ini berlaku kerana GTC telah bertindak memulihkan fungsi pancreas pesakit diabetis.

Betulkah Colostrum atau green tea ini memberi kesan sampingan?

Tidak. Colostrum dan green tea ini adalah bahan yang dihasilkan dari sumber alam dan tidak emlalui proses chemical jadi ianya tidak akan memberi sebarang kesan sampingan. Bagi mereka yang alahan susu dinasihatkan tidak mengambil GTC.

Apakah bahan yang digunakan dalam green tea colostrum ini halal?

Sudah tentu, kerana tidak ada apa-apa bahan yang kita gunakan adalah diragui. Colostrum kita import dari New Zealand yang mempunyai sijil halal dan kita yakin dalam proses manhasilkan colostrum ini bermula dari pemerahan susu sehinggalah proses di makmal tidak melibatkan sebarang unsure yang diragui. Begitu juga dengan green tea kerana penyediaan green tea ini perlu memastikan tidak melalui proses pemanasan dan penapaian bagi memastikan kandungan EGCGnya tidak terjejas.

Sampai bila saya perlu minum green tea colostrum ini?

Sampai bila-bila selagi kita mahu kerana GTC bukan ubat tetapi hanya minuman kesihatan. Dalam keadaan kita sukar untuk mengawal pemakanan harian kita maka kita perlukan produk seperti GTC ini untuk mengawak system badan kita. Ingatlah mencegah itu lebih baik dari merawat.

INGIN BELI HANDPHONE??
RM50 - RM100
LEBIH MURAH DARI HARGA PASARAN
NOKIA,SONY ERICSSON,SAMSUNG,LG,ACER,ASUS
DAN CHINA PHONE
*Bergantung kpd jenis HP

*NOKIA E75 : RM 1969

Hai… skang nih aku dh mula jual handphone… aku baru je jinak jinak ngn perniagaan nih… salah satu handphone yag aku dh jual ialah Sony E P1i…. aku jual kat makcik aku… die dh hampir2 nak beli kat member die ngan harga RM 1500…. Tp lepas aku bg tau yg aku jual hp.. die terus beli kat aku… aku jual kat makcik aku ngn harga RM 1400..Mesty korang rase handphone yang aku jual under water punyer…Sbb abg ipar aku sendiri tanye kat aku…haha… kepada korang yg rase mcm tuh…korang jangan risau le.. aku jual yang original punyer lah…. Kalo korang nak AP pon aku ade jual jugak….Kenapa aku boleh jual hp ngn harga murah??????Okhay lah aku bg tau kat korang… sebab nyew ialah

(1)aku tak payah nak sewa kedai..
(2)tak payah nak bayau bil air..
(3)tak payah nak bayau bil letrik…

dekat situ je aku dh save beribu.. Cara aku berniaga…korang kol aku,then aku jual kat korang…simple.kalau korang nak tau harga hp yang aku jual..korang boleh hantar komen atau pon call/SMS je handphone aku…sampai sini jew aku merepek kerepek…tata:p

TOPUP MURAH
(harga dealer)

1)Hanya RM25 seumur hidup
2)Hanya menggunakan SMS
3)Topup e-reload 24jam serendah RM3
4)Promosi sehingga 16/5/09
5)Harga asal RM40
CELCOM MAXIS DIGI UMOBILE I-TALK

*Topup celcom10 : RM9.50 shj

Eload System- Topup Kredit Serendah RM3.00 serendah RM3

Topup murah…. dah berapa tahun korang guna prepaid card?? 2 tahun 3 tahun 5 tahun?? Ape yang korang dapat biler beli topup kat kedai runcit atau 7 eleven selama ni?? Huh?? Takde ape ape?? Meh sini aku cerita sikit.

Korang tau tak sebenarnye korang dah rugi/membazir… utk pengetahuan korang, aku hanya keluarkan duit RM9.50 shj utk dapatkan topup Celcom 10.
Kalo korang beli kat 7 eleven korang terpaksa bayar RM10 utk dapatkan Celcom/Maxis 10 and kalo nak malang lagi, korang terpaksa bayar RM10.50 untuk dapatkan topup Celcom/Maxis 10 macam kedai runcit area rumah aku buat(Flat Sri Johor bawah). Skarang nih kalau aku nak beli topup, aku hnya hantar SMS je. Tak perlu ke kedai.

Sekarang nih satu syarikat topup sedang jalankan promosi. Yuran untuk daftar kini hanya RM25 sahaja. Promosi ni sehingga 16/5/09. Selepas tarikh tu, yuran akan menjadi RM40(harga asal).CEPAT PROMOSI TINGGAL BEBERAPA HARI JE….

So, skarang ni ape lagi yg korang tunggu? Gunakan teknologi yang ade. Bagi aku ini lah teknologi yang menyenangkan dan menguntungkan manusia. System ni dah lama digunakan terutamanya penjual-penjual topup kat area rumah korang. Cuba korang fakir, kenapa ade manusia yang sanggup bayar beratus-ratus utk dapatkan Smart-Tag jawapannya simple je..sebab orang tu nak senang…. taknak beratur panjang bile nak bayar tol. So, korang fikir-fikirkan lah ek ;p

INFO LENGKAP TENTANG TOPUP MURAH ADE KAT SINI>>

p/s: 1)Ramai yg takut kena tipu biler nak bank-in duit untuk daftar…
*Jangan risau ini bukan penipuan.
BUKU MURAH
Buku rujuan, latihan & novel
5-10%
Lebih murah daripada harga pasaran
Haloo…post nie aku nak citer pasal buku atau novel murah….
Okhay… skang nih aku dh tambah lagy satu bisnes aku iaitu jual buku…hehehhe…
Setakat nie buku yang aku jual terbitan Utusan PublicationS jew…. Kalau korang jenis manusia yang suke bace novel… Utusan ade jugak terbitkan Novel. Buku2 atau novel yang aku jual takde lah murah gila.. tapi kalo harga buku tuh kat kedai biase RM 20…. Aku jual RM 17 je.. kalo korang order sekali banyak maknanya banyak lah korang boleh jimat.
Cara-cara nak beli buku:

1) Korang bukak website Utusan Publication
http://www.mybooks.com.my/v3/
2) survey tajuk dan harga buku..
3) tinggalkan komen di blog aku untuk order
www.saddamlife.blogspot.com
atau
call je handphone aku


*Jualan ini hanya sekitar kuala lumpur sahaja.

Pernah dengar, tetapi tak berpeluang utk memahaminya??
Tambahkan ILMU perniagaan anda secara PERCUMA!!!


Bulan lepas aku follow abg ipar aku(abg am) pergi dengar talk pasal Hai-O. abg am tak culik aku pun, aku sendiri yg volunteer nak pergi. Saje-saje nak tambh ilmu pasal MLM. Lagi pon tak kena bayau sesen pon. Its FREE OF CHARGE. Tempat talk Hai-O tu dekat jew..
Talk tuh diaadakan time malam khamis, tak boleh nak buat siang hari sebab org-org yg join Hai-O nih bekerjaya.
(biler dah tip-top kat Hai-O diorang akan berhenti keje then focus 100% kat Hai-O).
Mcm skarang nih, abg ipar aku dah ade pangkat Sales Manager. Baru join 2 bulan lebih, cek pertama bernilai RM 3k dah diterima and dah selamat digunakan pon hehehe :p kalo tak silap aku sebahagian duit tuh die guna utk modify kereta kesayangan die.
Sebelum nih aku pening jugak pasal Hai-O nih, tapi lepas dengar talk pasal Hai-O baru aku nmpk and faham mcm mana marketing die. Mmg modal nak join Hai-O nih agak besar tapi kalo kita buat cara yg diajar dengn betul, senang-senang jew jita dpt modal tu balik and then terus dapat UNTUNG, UNTUNG,UNTUNG.(duit free hehe :p) kalo aku dah ade kerja tetap, aku rase aku akn join Hai-O nih, tapi apa boleh buat, aku nie hanyalah seorng manusia baru abes SPM :p, duit tak cukop bnyk lagy utk join Hai-O. tapi abang ipar aku bg tau kat aku kalo aku nak join skarang nie pon boleh, tak perlukan modal yg besar. Bayaran yuran die murah jew, RM30. benda ni utk newbie-newbie yg mcm aku nih. Abg am ckp kalo aku join skarang bagus jugak sebab boleh dikatakan BONUS utk aku sbb aku dah ade pendedahan awal and dah tau selok belok MLM.
Kalo korang rase mcm made duit lebih, RM 30 boleh lah join Hai-O nie. And kalo korang ade saudara-mara atau kengkawan yg nak tau lebih mendalam mengenai Hai-O korang boleh lah call aku and aku akan minta abg ipar aku bawa korang pergi talk Hai-O.

p/s: JANGAN RISAU….TIADA BAYARAN DIKENAKAN UTK BAWAK KORANG…FREE OF CHARGE …jangan segan-segan..call je :p
p/s: KALO KORANG NAK ORDER PENAPIS AIR ATAU PREMIUM BEAUTIFUL KORSET....jangan segan-segan..call je :p


Onedrop perfumes
By Egyptian potion

Kini dengan hanya RM40/RM45 anda boleh
dapatkan wangian yang dikenali ramai.

*1 kotak ada 8 wangian
*64 botol pilihan wangian
mengikut citarasa anda.




Nampaknya bertambah lagi ak punyer produk utk dijual.. Untuk penhetahuan korang skarang nih aku dah start jual minyak wangi yg famous, ONEDROP PERFUMES. Bagi aku perfume nih baguz sebb wangiannya tahan lama. Korang hanya perlu peruntukkan RM40/45 utk dapatkan 8 wangian berbeza. Terdapat 3 kotak wangian utk pilihan lelaki dah 5 kotak wangian utk pilihan wanita. Setiap kotak yg korang beli mengandungi 8 jenis wangian yg berbeza yg diinspirasikan daripada jenama antarabangsa. Senang citer wangian tuh sama dengn minyak wangi yg berharga ratusan ringgit. Apa lagi yang anda cari daripada minyak wangi lain?? *hanya setitik badan wangi sepanjang hari *pati minyak wangi tanpa campuran alkohol & air *SESUAI DIGUNAKAN SEMASA SOLAT *diinspirasi daripada jenama antarabangsa *8 jenis wangian berlainan dalam setiap kotak *penggunaan botol’miniature roll on’ yg mudah dibawa *bauan yg dikenali ramai tanpa berbelanja ratusan ringgit *sekotak hanya RM40/45(semenanjung) RM45/50(sbh/srwk)










Untuk beli minyak wangi nie..
Korang boleh call/ sms kat no hp aku atau pon send emel okhay :p




SET SELEBRITI LELAKI






Instinct, David Becham
Unforgivable, Sean John
True Star, Enrique Iglesias
Jordan, Michael Jordan
Adventure, Ewan Mcgregor
Life, Andre Agassi
Blue Seduction, Antonio Banderas
He, Usher


SET SELEBRITI WANITA





M, Mariah Carey
Lovely, Sarah Jessica Parker
Curious, Britney Spears
Kate, Kate Moss
Show Time, Kylie Minoque
Paris Hilton, Paris Hilton
Black Pearl, Elizabeth Taylor
Glow, Jennifer Lopez








SET 1 WANITA (Hijau)



Inspired by Escape, Calvin Klein
Inspired by Romance, Ralph Lauren
Inspired by Pleasure, Estee Lauder
Inspired by Still, Jennifer Lopez
Inspired by For Her, Narciso Rodrigues
Inspired by Baby Doll, Yves Saint Lauren
Inspired by Cool Water for Women, Davidoff
Inspired by Apple Blossom, Body Shop





SET 2 WANITA (Ungu)



Inspired by Tresor, Lancome
Inspired by Envy, Gucci
Inspired by Kenzo Flower, Kenzo
Inspired by Eternity for Women, Calvin Klein
Inspired by Gloria, Cacharel
Inspired by Miracle, Lancome
Inspired by J’adore, Dior
Inspired by Intense, Hugo Boss



SET 3 WANITA (Merah Jambu)

Inspired by CK Be, Calvin Klein
Inspired by No.5, Chanel
Inspired by Light Blue, D&G
Inspired by Vanilla Musk, Coty
Inspired by Sunflower, Elizabeth Arden
Inspired by Women Boss, Hugo Boss
Inspired by Palace, Paris Hilton
Inspired by Poeme, Lancome







SET 4 WANITA (Merah)


Inspired by CocoMademoiselle, Chanel
Inspired by Aqua di Gio (Women), Giorgio Armani
Inspired by Lolita Lempicka, Lolita Lempicka
Inspired by Baby Jesz, One Drop
Inspired by Gold, Amouage
Inspired by Montana”Parfum de Peau”, Montana
Inspired by Yohji, Yohji Yamamoto
Inspired by Amarige, Givenchy



SET 1 LELAKI (Biru)


Inspired by Black, Bvlgari
Inspired by Blue Jeans, Versace
Inspired by CK One, Calvin Klein
Inspired by Eternity, Calvin Klein
Inspired by Polo Sport, Ralph Lauren
Inspired by Acqua di Gio, Calvin Klein
Inspired by Issey Miyaki, Issey Miyaki
Inspired by Hugo Men, Hugo Boss





SET 2 LELAKI (Kuning)



Inspired by Boss Signature, Hugo Boss
Inspired by Echo, Davidoff
Inspired by Tuscanyper Uomo, Aramis
Inspired by Cool Water, Davidoff
Inspired by Drakkar Noir, Guy Laroche
Inspired by Allure Pour Homme, Chanel
Inspired by Le Male, J.P. Gaultier
Inspired by Pleasures for Men, Estee Lauder






Mcm yg korang tau, sebelum nie aku ade bg tau yg aku akan sertai kem yg dianjrkan oleh radio KLFM. Alhamdulillah, semuanyer berjalan dngn lancar dan best.
Actually, aku dpt join kem nie pon kira nasib2 jugak sebab aku terdengar iklan pasal kem nie time aku tengah testing handphone yang makcik aku baru beli tu, Sony Ericsson P1i. Sebab tu lah aku dapat join.

Owkhay, meh sini aku citer sikit pasal kem nih, aku pegy kem nie ngn 2 org member skolah aku. Pada awalnye aku sorang je yg dpt pegy sebab lagy 2 org tuh tak register awal. Tapi lepas aku tanya penganjur samada boleh bawa member atau tidak..pihak penganjur bg kebenaran. Baguslah, sebab kat sane aku dah ade geng hehe ;p
So, dapat lah kitorang pergi bertiga.

Bagi aku yg dah join Kem Bestari nie, aku rase kem nih bagus sebab aktiviti2 yg dijalankan bagi kesedaran tentang pentingnya menjaga kemerdekaan Malaysia. Tambah2 lagi politik Malaysia skang nih yg agak tak tentu hala.(Alhamdulillah, dh reda sikit). Biler dengar ceramah yg diorng bg, rupa-rupanya bnyk benda yg aku tak tau pasal Malaysia nih(kekadang aku tertido tyme ceramah…. Ngantok sngt…sorry penceramah hehe :p

Mmg patut pon target peserta utk kem nie ialah remaja yg baya- baya aku 18-25 tahun, yg hanya tau utk rempit,shuffle,lepak dll(kekadang aku melepak jugak hehe :p). Dalam ceramah tu diceritakan mcm mana keadaan Malaysia sebelum hingga selepas merdeka dan mcm mana pemimpin2 negar menangani krisis2 negara yg pada suatu ketika pernah dihentam oleh negara2 maju. Korang semua patut tahu cerita sebenar yg dah berlaku kat Malaysia nih. Lepas dah habis dengar semua ceramah, baru aku Nampak apa yang dah berlaku kat Malaysia nih. Samada korang sedar atau tidak, Negara kita nih sedang dirancang oleh satu-satu pihak supaya Negara kita menjadi negative,negative dan negative. Seeloknya korang cari sendiri info nie di saluran yg betul dan bukannya melaui sms,emel dan surat laying yg kita sendiri tak tahu kesahihannya. Aku sarankan korang cari info di Jabatan Penerangan Malaysia. Kat situ korang boleh Tanya ape saje yg korang musykil. Atau dengan cara lain, korang boleh join Kem Bestari ni utk siri ke-2 kalo tak silap aku bulan Julai. So, rajin2 lew dengar KLFM.

Cukup lah aku cerita pasal isi2 kem tuh. Selain daripada dengar ceramah, mesty la hade aktiviti2 lain. Tapi ape yg hamba Allah mcm aku ni boleh buat kalo ditakdirkan mase2 utk aktiviti2 tuh dh jadi pendek sbb hari hujan. So, ape yg kitorang sempat buat ialah TERJUN SUNGAI… GRRRR… SEJUK SIOT.. pukul 7 pg aku dah terjun sungai sebab dlm bilik air takde air(bilik air dah jadi bilik jew hehehe :p)

Overall kem nih mmg best and yg paling best kitorang dpt facilitator yg klakar and best, CAYA LAH BRO. kat bawah nih ade beberapa gmbr masa kat kem tuh. Kalo korang nk tengok lagy bnyk, korang boleh bkk kat myspace aku, www.myspace.com/apeapejelah08.
Okhay larh sampy sini je aku merepek kerepek pasal kem nih… tata :p












Ada satu petang nih…tengah aku belek-belek barang SONY kat Time Square, tetiba ade satu msg masuk. Msg tuh suroh aku aku URL yg die bg. Bile aku bukak, ghupe-ghupenyew aku kena dating interview kat UITM Shah Alam. Mula- mula aku pelik jugak apsal aku kena dtg interview, then baru aku teringat yg aku pilih course Media and Communication kat dlm boring UPU. Tarikh interview tu 1 hari sebelum majlis persandingan pakcik ak.Fmily aku kena blik awal ke Melaka.
Nasib baik kaklong aku ade, die yg tolong aku. Dulu die student UITM jugak, so, die tau lah jugak selok belok kat dlm UITM yg besau tuh.

Masa intervie kat sana aku terserempak ngn 2 org mamat nih, Apenk(budak smk Cochrane) and Radin(team-mate KL bowling tahun lepas). Mase interview tipu lah kalo aku ckp aku tak nervous. First round die suruh buat essay pasal diri sendiri dalam bahasa inggeris.(pening kejap sbb dah lama tak buat essay lepas habis sekolah hehehe :p. Second round plak, 2 VS 1. NO,NO,NO aku terpaksa bersoal jawab in BI dengan 2 org yg 100% aku tak kenal. Aku org yg ke-5 yg masuk kat dlm bilik interview. Bilik tuh kecik je. Lepas dah settle interview, Perrrgghh punya lah lega. Hilang semua nervous aku huhu:p.

Tibalah mase utk aku balik..mcm yg aku bg tau..Family aku kena balik awal ke Melaka. So takde lah kereta utk kitornang pakai… Nak tak nak kitorang terpaksa lah gunakan public transport.. Mula2 naik bas then naik KTM then naik LRT then baru lah sampai kat rumah aku… Peerrgghhh penat siot.jauh jugak lah.. naseb baik kaklong aku ade…Thanks kaklong :p

Okhay lah sampai sini je aku merepek kerepek..tata :p
Nilai 3…sume org tau kat mana tempat nih. For those yg tak tau, tmpat nih terkenal sbb org ramai ckp barang-barang kat situ dijual dngn harga murah. Org yg nak buat kenduri kahwin pon cari barang kat situ..
Peta Ke Nilai 3


Baru-baru nie pakcik aku shopping kat Nilai 3. shopping utk brng-brng majlis perkahwinan die. Lepas shopping die singgah kat rumah aku..die bg tau kat kitorng yg harga kat Nilai 3 dah mahal. Itu satu hal, lepas die shopping then time nak bayar plak tokey kedai cuba nak tipu die. Tokey kedai tuh caj harga lebih(tak sama dengn harga yg dipaparkan). Yelarh, kalo dah beli barang banyak-banyak susah nak perasan tokey tuh kira mcm mana. Nasib baik pak cik aku suruh tokey kedai tuh kira balik. Lepas dh re-count, mmg ade beza, bnyk jugak lah tokey tu cuba nak tipu..(Aisshh, jual barng kahwin pon mau tipu org ka tokey???)

So, kepada korang yg rase nak pergi shopping kat Nilai 3 berhati-hati lah yerk and kalo boleh suruh tokey kedai tu re-count harga barang yg korang beli. Tapi setakat beli 1 barang je, tak payah lah suruh tokey tuh re-count, nnty tak pasal-pasal kena penampo ngn tokey tu..hehehe :p. okhay lah sampai sini je merepek kerepek..tata.

p/s: tak semua kedai penipu and mahal. Just berhati-hati je :p
Kat post nie aku nak terangkan kenapa barang yang aku jual lagy murah dari pasaran biase…. Aku buat post nie untuk meyakinkan korang yang aku nie jual barang dari sumber yang halal….bukannyer mencuri atau merompak…

(1) aku jalankan bisnez dengan menggunakan internet.
(2) Oleh sebab tu, aku tak perlu nak sewa kedai.
(3) Bile tak sewa kedai, bil elektrik N air tak perlu bayau.
(4) Aku tak payah nak bayau gaji pekerja.

Bila (4) benda kat atas nie aku tak payah nak uruskan..so, dari situ aku dh boleh jimat beribu ringgit… aku tak payah nak kena kan harga yang mahal semata-mata nak cover (4) liability tuh.
Herlow…..post nie aku nak bg basihat kat korang…. Nasihat aku supaya korang berhati2 kalau nak beli Celcom UOX.. baru2 nie sepupu aku kat Melaka baru beli Celcom UOX. Kalau tak silap aku, die beli kat Melaka Sentral.. die bayau RM 20 utk dptkan Celcom UOX…neeeeaaaaa….dah kena tipu…jeng jeng jeng… sepatut nyer die die kena bayau RM 10 je… sepupu aku bg tau kat aku,,, yg akak ejen UOX tuh bg tau kat die kena bayau RM 20 sebab die akan dapat topup RM 10 dan RM 10 lagy Celcom akan masukkan kat no UOX die. Yup..mmg korang akan dpt topup RM10 dan Celcom akan bg RM 10 = RM 20…. Tapi sebenau nyer korang hanya perlu bayau RM 10 utk topup tuh and yang RM 10 dari Celcom tuh Celcom bagy FREE je…biasalah,Celcom kan baik. So, kepada saper-saper yg baru nak amek no Celcom UOX… Berhaty- haty yerk dengan ejen yg suke menipu nih… kepada sesaper yg tak terfikir nk amek no UOX, aku sarankan korang amek cepat.. sbb memang jimat gilew…. Okhayyy…smpy sini je aku merepek kerepek… tata :p



Aku nk bg tau kat korunk utk jimat….wat pe nk pakai nombor prepaid yg cekik darah..

Act2ly aku baru je pakai handphone last year.. itu pon abg aku yg bagi for hadiah main bowling utk team KL.Thanks yer Alang . So, bile dh ade hp kena le ade nombor. Baru je aku plan nk pegy beli nombor,tetiba kakak aku yg baik hati tanye…(nak nombor tak). Ghupe-ghupenye die ade no lebih. Die dpt nombor free mase kt universiti sedara aku. Dengan muke yg gembira aku jawab NNAAAKKKKKK…. Dapat hp ngn no free..jngn jeleez huhu :p

Aku pon start pakai nombor tu. Mcm biase le bile no baru mesty ade kredit free..aku pon pakai le kdt tu…aku antar msg, call org, kacau org.. hehehe..sorry yerk sape yg kna kacau ngn aku :p Setelah bnyk jugak aku antau msg, aku pon pekse kdt.
Lagy skali aku tersenyum…yaaahuuuu…kdt aku bnyk agy. Ghupe-ghupenye every msg yg aku antau kt berjuta-juta nombor Celcom kena tolak 1 sen je…murah tu. Pastu aku check bile aku antau msg kt rangkaian lain mcm maxis or digi, kena tolak 6sen je…takyah nk wat active ten ke ape ten ke…same je kena tolak 6sen. Tak ke murah namenye tu.

Pastu aku pekse call rate plak… aku wat call seminit kt nombor Celcom.kena tolak 15 sen. Then, aku call nombor maxis and digi, seminit jugak. Aku ingt kena tolak bnyk.ghupe-ghupenyew kena tolak 15sen jugak..
Tak ke murah namenye tu.

Aku pon bagi le tau kt kakak aku yg bg nombor tu. Die pon terperanjat apsal no aku murah sngt. Pastu die buat-buat tanye balik kat aku...(ko betol-betol nk pakai no yg aku bg tu ke?). dengan senyuman yg lebar aku jawab..(mesty le naaakkkk..) sorry le akaq oi..nombor tu adeqmu yg punyer hahaha ;p Neway thanks yerk kakcik

Dalam bulan ogos tahun lepas, I got info that nombor aku ni boleh wat 8pax jugak...[mesty korang piker gile ape Celcom nie,dh bg rate murah lagy mau bagi 8pax.]
Aku pon ape agy,cepat2 le aku active kan. Peerrggh…
Punye le murah die bg rate. Kalo buat call seminit kena tolak 10sen jew. Pastu,kalo antau msg plak kena tolak ½ sen jew. Maknanye kalo dh antau 2 msg baru kena tolak 1 sen. JIMAT Wwwoooooooo :p

So,korang yg still pakai nombor prepaid selain nombor Celcom, cepat-cepat le pegy beli nombor Celcom. Aku juz nk bg korng jimat.[jimat x brmakna kendekut tau,aku x suke org kendekut :p]. aku kekadang kesian kt korng kena tipu ngn marketing plan prabayar(kuning) and terutama skali prabayar(merah). Korang ade astro kat umah kn..kn???
Lu piker lar sendiri… hehe :p

p/s: Celcom x bayau aku satu sen pon..aku juz nak kongsi-kongsi ngn kawan-kawan aku…
12/3/09….haha.. nie lah tarikh bebudak yg seumur dengan aku tunggu2… tarikh untuk amek result SPM 2008. hari tu aku amek result kat SMK COCHRANE(sekolah yg ade lift uh..huhu :p).
Aku datng dalam pukul 10.30 pagi…dari jauh aku dh nmpk bebudak tengah lepak kt luar skolah sbb result tak boleh amek agy time tuh. Diorang sume dh lain..almaklumlah dh abes skolah…
Mcm2 jenis warna and style rambut ade… kalo time skolah korang wat mcm tuh,dh lama cekgu Syukor potong..haha..

Lepas aku borak2 ngn bebudak tuh.. aku pegy amek majalah skolah… lepas dibelek-belek majalah tu,akhirnya aku jumpa satu gambau..muka seorang budak lelaki yg rambutnye pendek dan kulitnye agak gelap jugak lah..haha.. itulah aku.. MAKK aiiiii bkn main gelap agy muke aku…tuh sume penangan pegy kawad kaki KRS tahun lepas..(aku budk BOMBA tp diimport ke KRS) kalo tak silap aku,sesi amek gambau majalah sekolah seminggu lepas pertandingan kawad kaki zon pudu abes. Itu le sbb nye warna gelap kulit aku nih bertambah.hehe. Tapi kira berbaloi jugak lah kulit aku jd gelap..sbb kitorang dh pecahkan rekod 4 tahun tak pernah menang..kitorng dpt no 3 zon pudu..huhu :p

Akhirnyew..result SPM dh boleh amek… mcm biase lah.. kena lah beratur .. aku tak beratur..sbb aku nak amek result aku last last…haha… sementara tunggu member2 kelas aku amek result..Aku sempat amek gambau diorang..





3 mamat yg takmo amek result..huhu :p

















































































































































































































Kepada yg Berjaya.. aku ucapkan tahniah.. kepada yg kurang Berjaya… takper..jangn putus asa..bnyk lgy exam yg korang akan tempuhi… okhay lah..sampai sini je aku merepek kerepek…kalo ade mase aku merepek lagy…tata :p